Домашна отвара за прочистване на белите дробове

27991
Домашна отвара за прочистване на белите дробове
Снимка: iStock/Guliver

Белите дробове - буквално това са нашите "двигатели" за живот. Колкото по-добре се отнасяме към тях, толкова по-добре ще живеем. Ето защо смятаме, че е крайно необходимо да се запознаете с тези доказано ефективни методи за почистване на белите дробове.

Метод 1

Почистване на белите дробове с овес

Вземете часа обикновен необелен овес, поставете в малка тенджера и добавете няколко чаши течност, гответе бавно, като разбърквате, докато водата се изпари. След това го разтрийте през сито и яжте получената каша без подправки преди всяко хранене. Овесът ще бъде полезен за стомаха, приемайте го до 3 пъти на ден за седмичен курс.

Почистването на бронхите ще започне след около седмица от такъв курс, основното е последователността, опитайте се да не пропуснете ден. Заедно с овесените ядки, опитайте се да изключите храни, които са източници на естествени мазнини, това е пържена храна и ограничете пътуванията до пикници, където можете по невнимание да вдишвате миризмите от огъня. Самото почистване на слузта от белите дробове ще премине през кашлицата, последвано от отделяне на храчки.

Изчакайте да спре от само себе си, не приемайте средство за потискане на кашлицата. Така че самото тяло ще се опита да изтегли всички гнойни запаси, които са се заселили в белите дробове. Когато спре, повторете курса с овесени ядки.

Почистване на млякото и белите дробове, как да се прилага? Млякото може да се замени с вода при варенето на овеса. Сам по себе си той не действа като почистващ агент, допълва добре овеса, омекотявайки вкуса. Гответе бавно, докато се изпари. Хората често чуват, че млякото се пречиства, като действа като спасител на бронхите.

По-правилно е обаче да го използвате като допълнителен инструмент. Например, когато коригирате диетата по време на периода на почистване, заменете много тежки ястия с млечни каши, които са полезни за стомаха и за целия стомашно-чревен тракт. В края на краищата, почистването на бронхите не е единствената задача за бивш пушач. Никотинът наистина е вреден за стомашно-чревния тракт.

Метод 2 - билкови настойки

Билковите настойки могат не само да се пият, но и да се вдишват пари, като се провеждат лечебни инхалации. Това ще ви помогне да действате директно. Изключително полезен е обикновен бульон - виолетов с риган. И двете билки лесно се продават във всяка аптека. Вземете 1 супена лъжица от всяка билка, сложете я в малък чайник и залейте с няколко чаши вряла вода, оставете за 2-3 часа. След това инфузията се прецежда старателно, разделя се на 3 равни порции и се пие на ден. Билките се приемат в курс, до един месец.

В допълнение, има храни, които могат бързо да премахнат слузта: например ябълки или чесън, ананасите са не само вкусни, но и полезни за почистване. В края на краищата е необходимо да се отстранят токсините не само от белите дробове, но и от целия организъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com