Домашна смес за почистване на прозорци

10834
Домашна смес за почистване на прозорци
Снимка: iStock/Guliver

Много хора използват продукти, които могат да бъдат закупени в магазина. Не всички от тях обаче дават задоволителен ефект. Някои от тях оставят ивици и не са в състояние напълно да почистят цялата мръсотия, така че прозорците ни не са прекалено чисти. Почистването на прозорци с готови продукти, които могат да бъдат закупени в магазините, разбира се, е по-малко отнемащ време метод, но ако имате повече време, предлагаме да използвате домашни методи. Как да почистите прозорците с домашни методи? За тази цел можете да използвате материали, които могат да бъдат намерени във всяка кухня. Освен това почистването на прозорци с домашни методи често е много по-евтино от закупуването на продукти, които невинаги ще дадат ефекта, който искате да постигнете. Кои методи са най -ефективни? Бързаме с отговора!

Оцетът е много универсален продукт , така че можем да го използваме не само за приготвяне на ястия, но и като наша дясна ръка, когато става въпрос за поддържане на чистота. В днешно време акцентът е върху естествените продукти, които се считат за по -здравословни и по -добри за околната среда. Водата с оцет за прозорците ще бъде перфектна! Ето една проста рецепта за вашата мярка срещу замърсяване:

- 1/2 чаша оцет

 - половината от изцедения лимон

- 1/2 чаша вода

- Супена лъжица царевично брашно

- Празна бутилка със спрей

Можете също да смесите оцет с вода в съотношение 1:2 и ефектът, който ще получите, също ще бъде изненадващ. Оцетът ще ви помогне с замърсители като прах, мръсотия и мазни пръстови отпечатъци. Благодарение на тази мярка ще забравите за ивици, останали от химически продукти. Прозорците и рамките ще блестят перфектно. Ще го получите от първия път, без повторно измиване или допълнително полиране. Не е нужно да се притеснявате за неприятната миризма на оцет, която сама ще избледнее за по-малко от час. Това е много по-евтино решение от обичайните химикали от известни производители. 

Оцет и сол

Ако прозорците ви наистина са в плачевно състояние и не искате да посегнете към химикали, можете спокойно да използвате сол и оцет. Този метод е доказан и действа добре особено при кухненските прозорци, които често са замърсени с мазнина. Имате нужда от:

- три супени лъжици сол,

- половин чаша оцет,

- две чаши студена вода,

- разбъркайте всичко добре.

Ако интензивната миризма на оцет ви дразни, добавете няколко капки от любимото си цветно масло към разтвора си, това трябва да свърши работа.

Содата за хляб също е много подходяща и за почистване на прозорци! Тя е почти винаги под ръка и има много приложения. За да я използваме за почистване на прозорци, трябва да приготвим подходяща смес. Добавете чаша сода за хляб към 1 л топла вода. Разстелете получената смес върху стъклото, което искате да измиете. Содата за хляб, смесена с вода, ще премахне мръсотията много добре, а прозорците ни ще бъдат прозрачни и лъскави. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно