Домашни средства против миризливи мишници

4354
Домашни средства против миризливи мишници
Снимка: iStock

Времето се стопля и неизбежно се случва да се изпотим. Следователно и мишниците ни миришат, а това никак не е приятно за околните. Също така, потта остава петна по дрехите, които често трудно се перат. Можете да приложите следните домашни средства за борба с потта. Така ще си спестите неудобството и лошата миризма за дълъг период от време.

Антибактериален сапун

Важно е да поддържате добра хигиена и да измивате добре тази част от тялото си. Използването на антибактериален сапун по няколко пъти на ден може да помогне. Не е хубаво да използвате парфюмирани сапуни, тъй като те могат да имат същия ефект, който и парфюмите. Най-добре е да използвате натурален. Подсушете добре подмишниците, за да предотвратите появата на миризмата. Ако имате възможност, използвайте такъв от козе мляко, лавандула, бадеми или невен.

Кислородна вода

Водородният прекис е толкова полезен, че всеки трябва да има поне една бутилка от него у дома. Освен, че е полезен при промиване на рани, той ще ви помогне и с подмишниците. Успешно премахва неприятната миризма, както и петната от пот или дезодорант. Накиснете памук в кислородна вода и го нанесете след душ.

Маруля

Има легенда, че този зеленчук може да помогне при миризливи подмишници. Няма обаче научни доказателства за това, но ако искате да опитате, то следвайте тези инструкции:

·        Измийте по два листа маруля и ги поставете под всяка подмишница, след като сте взели душ и сте подсушили мястото.

·        Оставете ги да действате, докато достигнат стайна температура. След това не подсушавайте.

Оцет

Миризмата е провокирана от бактериите в тази област. Един ефективен начин да се справите с тях е оцетът. За да избегнете характерната му миризма, то го използвайте през нощта. Нанесете го с памук, а на сутринта го измийте с антибактериален сапун.

Тайната на човешката пот – какви вещества и съединения съдържа?

Всички знаем, че хората се потят, когато им е горещо или когато са развълнувани, смутени. Много по-малко известен е фактът, че потта вс...

Лимон

Ароматът на лимонът може да се справи с тази от подмишниците, но също така неговата киселина е достатъчно силна да се справи с бактериите.

Разрежете лимон на две, а след това го натъркайте на подмишниците. Изчакайте 15 минути и изплакнете обилно с топла вода. Ако случайно започне да ви пари, значи имате раздразнение или враснали косъмчета. В такъв случай веднага изплакнете. Повтаряйте всяка вечер тази процедура. Имайте предвид, че лимонът ще оцвети кожата, когато попадне в контакт със слънцето.

Картофени филийки

Картофът ще ви помогне с растежа на бактериите. Важно е да бъде сочен. Нарежете картофа на средно дебели филийки и ги поставете на подмишниците. Оставете го да действа 20 минути или докато изсъхне.

Да премахнем петната от пот - бързо и лесно с домашни средства!

Всеки рано или късно се сблъсква с петната от пот. Определено те не са нещо приятно, а и оставят грозни жълти следи по дрехите ни. Изпо...

Сода за хляб

Можете да я използвате вместо талк. Содата се използва в много отношения, включително и за разкрасяване. За подмишниците е нужно първо да си вземете душ и след това да я нанесете. Оставете да действа за цялата нощ.

Ако искате я смесете с топла вода и я направете на паста. В този вид се нанася и изплаква след  20 минути.

Може да смесите с царевично нишесте, за да усилите действието на содата. Тази смес се оставя да действа до сутринта.

Масло от чаено дърво

Наистина ли ИЗПОТЯВАНЕТО може да сваля калории

Повечето хора се стремят да се потят повече, за да топят килограми по време на тренировка и това е напълно нормално и логично. Дали оба...

Този вид масло има противогъбични и антибактериални и противогъбични свойства. Ако го смесите с лавандула на равни части, не само ще премахнете лошите миризми, но и ще си създадете дълготраен и естествен парфюм.

Алое вера

Това е изпитано от хората, които започват да се потят още от ранна пролет, а навън не е толкова горещо. Тя има антибактериални и избелващи свойства. Разрежете лист от растението и нанесете гела върху подмишниците. Оставете го да действа няколко минути и не изплаквайте. Веднага ще се почувствате по-свежи.

Градински чай

Използването на етерично масло е чудесен начин за справяне с изпотяването. Нанесете го с памук и го оставете да изсъхне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com