Какъв е цветът на всяка зодията?

25402
Какъв е цветът на всяка зодията?
Снимка: Michael Gaida / Pixabay

Всяка зодията си има свой цвят. Той се определя според часа и датата на раждане. Цветовете си имат своята енергия и тя кореспондира с тази на зодията. Харесването на определени цветове от нас до голяма степен се определя от зодията.

Цветът на всеки знак от Зодиака

Овен – червен

Този цвят се характеризира със страст и успех. Именно такива са Овните, а и винаги искат да бъдат първи във всичко. Цветът показва оптимизъм и енергия. Червеното и неговите производни привличат късмет към Овните. Когато са в лошо настроение, дрехите в този цвят им помагат да мислят позитивно.

Телец – зелено и жълто

Телците обичат да бъдат близо до природата. Затова и техният любим цвят е зеленото. То е символ на природата и затова ги зарежда с положителна енергия. Другият любим техен цвят е жълтото, което ги успокоява и предпазва от апатия.

Кои цветове ви носят късмет според зодията ви

Близнаци - жълто

Те са силно емоционални като телците и живеят в два различни свята. Затова жълтото ги успокоява и внася баланс в буйната им природа. Жълтото е символ на слънцето и позитивната енергия. То е символ на новия ден и засилва умствения потенциал, както подобрява и комуникацията.

Рак – бяло и сребърно

Бялото и сребърното са цветове на годината според китайския хороскоп и се свързват с интуицията. Те подобряват чувствителността им, защото душата им е чиста като водата. Сребърното се свързва с бистрия ум, а бялото с чистотата, но е по-пасивен.

Лъв – златно

Това е цветът на властта, а лъвовете винаги се стремят да бъдат на върха. Те имат голямо самочувствие и този цвят ги привлича. Също така, обичат да бъдат център на вниманието. То носи щедростта на хората, родени под този знак, както и оптимизма им. Обичат също красивите неща, а златото определено е такова.

Дева – зелено и кафяво

Съчетават се идеално и помагат на Девите да останат здраво стъпили на земята. Кафявото е символ на стабилността, а зеленото се характеризира с желанието за растеж и успех. Смята се, че представителите на този знак трябва да избягват дрехи от крещящи цветове. На тях им отиват по-приглушените и дори сивото.

Как да изберете цветовете в дома, според зодията

Везни – розово и синьо

Тези цветове ги успокояват. В по-приглушени тонове им помагат да направят добро впечатление навсякъде, където и да отидат. Синьото им помага да балансират в живота, а розовото е символ на романтиката. Те имат способността да визуализират цветовете и да медитират, като дишат по определен начин.

Скорпион – черно, червено

Тъмното, най-вече черното, се свързва със силата на знака. То им помага да бъдат по-концентрирани, но понякога им носи и негативи. В западните култури това е нюансът на трансформациите. В ежедневието си те могат да носят и по-тъмни варианти на червеното. Двата цвята могат да бъдат забелязани навсякъде около Скорпионите.

Стрелец – лилаво, сиво

Лилавото се смята за кралски цвят и е сред любимите на много владетели, дори и на Клеопатра. Получава се след смесване на синьо и червено. Първият символизира стабилност, а вторият – енергия. Лилавото е символ на изобилност и помага на Стрелците да постигнат баланс и успех.

Козирог – кафяво, сиво

На пръв поглед тези цветове са несъвместими, но помагат на козирозите да бъдат по-практични. Комбинацията между двата засилва увереността им. Кафявият цвят е късметлийски за тях и се свързва с практичността и дружелюбието. Когато обаче сте на почивка използвайте по-светли цветове или сиво, за да привлече положителна енергия.

Водолей – синьо, зелено

Тук подходящ цвят е синьото. Водолеите предпочитат цветовете на морето, тъй като не са толкова крещящи и не нарушават тяхната вътрешна хармония. Те носят и такива дрехи с подобни оттенъци. Вариациите на зеления цвят също са подходящи за тази зодия.

Риби – зелено, виолетово

Светлозеленото дава енергия на рибите и им помага да гледат по-ведро на живота. Другите цветове, които носят успех на тази зодия са зеленото и виолетовото. Зеленото умиротворява, но е добре да се избягва при лошо настроение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com