Дрехите, които никога не трябва да слагате в сушилнята

8149
Дрехите, които никога не трябва да слагате в сушилнята
Снимка: stevepb/Pixabay

Ако се чудите дали дадена дреха може да се постави в сушилнята, не забравяйте да проверите етикета. Обикновено компаниите за облекло отпечатват инструкции за пране на етикета, за да помогнат на потребителите да използват по-дълго време дрехата си.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че фразата „само химическо чистене“ не е просто предложение. Ако искате това облекло да изглежда префектно, оставете професионалистите да се погрижат за него. Повярвайте им, те знаят какво правят. Чудите се кои тъкани и предмети не могат да понесат топлината на сушилнята? Ето 11 неща, които никога не трябва да поставяте в сушилнята.

1. Сутиени

Един от най-бързите начини да съкратите живота на сутиена е като го сложите в сушилнята. Грубото движение на машината може да накара тъканта на сутиена да се разтегне и да загуби първоначалната си форма.

2. Шифон

Шифонът е тъкан, която определено е само за химическо чистене. Оставете почистването на този материал на професионалистите, за да не развалите любимите си дрехи от шифон.

3. Чорапогащи

Не слагайте и чорапогащи в сушилнята. Те не само ще се превърнат в заплетена топка, но и топлината от машината може да доведе до свиване на чорапогащника.

4. Изкуствена кожа

Изкуствената кожа не винаги е подходяща за сушилнята. Дрехата може да се разтопи в жегата, така че не забравяйте да прочетете етикета, преди да го добавите към прането си.

5. Бански костюми

Материята на банския костюм е изработена така, че да издържа на усукване и завъртане на сушилнята. Помогнете да запазите истинската форма на банския си костюм, като оставите дрехата да изсъхне на въздух.

За нищо на света не слагайте това в сушилнята!

Бански костюми Може да ви се струват устойчиви, след като са създадени да издържат на жегата на плажа, но банските костюми биха се със...

6. Велур

Велурът не трябва да припарва до пералня или сушилня. Двете машини всъщност могат да развалят цвета, текстурата и усещането на тъканта.

7. Маратонки за бягане

Ако обувките ви са предназначени за спортни цели, тогава трябва да ги държите далеч от сушилнята. Очевидно топлината може да доведе до свиване на гумата в обувката, което води до по-малко поддържане на краката ви.

8. Дантела

Британец влиза в затвора, защото пуснал котка в сушилня

Явно вече котките трябва да ги продават с инструкции за употреба при къпане и сушене, за да не се случват подобни неща. Както ще разбер...

Не може да се отрече, че дантелата е много красива материя, но ако непрекъснато сушите любимите си дрехи с дантела, те могат да загубят формата си с течение на времето.

9. Коприна

Коприната е луксозна материя, с която определено трябва да се работи внимателно. Според експертите, копринените дрехи трябва винаги да изсъхват на равна повърхност.

10. Кадифе

За да запазите вашите усещането за мекота на вашите кадифени и да изглеждат добре, не използвайте сушилнята, когато сушите дрехите си. Просто сложете на масата и оставете да изсъхне естествено на въздух за най-добри резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com