Думите, които мотивират

6562
Думите, които мотивират
Снимка: Thinkstock

За да сте продуктивни и щастливи, трябва да сте мотивирани всеки един ден. Така ще вършите работата си много по-добре, а щастието ще върви ръка за ръка с вас. Често се случва да губите мотивация заради прекалено много проблеми, с които трябва да се справите, нали?

Всъщност се е случвало на всеки, но определено през този период няма да се чувствате добре. Ние имаме идея как да се мотивирате всеки ден само с няколко думи, които трябва да си повтаряте.

8 думи, които носят негативна енергия

Знаете ли, че думите, които изричаме имат много голяма сила и обикновено те определят негативни или позитивни хора сме. Има думи, коит...

Ето ги и тях:

1. Добре съм и ще се справя - дори проблемите ви да са големи, просто си кажете, че всичко ще бъде наред, че ще се справите. Това, разбира се, не означава, че трябва да подценявате проблемите си, но ако вярвате в себе си, ще се справите много по-лесно с тях. Ако постоянно си повтаряте, че решаването на проблемите ви е непосилна задача за вас, то още повече задълбавате проблемите си. Опитайте се да мислите позитивно, повтаряйте си всеки ден, че ще успеете да се преборите с всички трудности.

2. Аз мога да се справя - не забравяйте да добавите "аз" в изречението. Вие сте отговорни за живота си и всичко е във вашите ръце. Не се заблуждавайте, че вие не можете, а някой друг може да се справи. Много е важна вътрешната нагласа, трябва да вярвате, че можете да се преборите със всичко. Погледнете се в огледалото и се убедете, че притежавате вътрешната сила, за да се справите с проблемите си.

3. Заслужавам го - защо пък да не заслужавате няколко часа посветени единствено и само на вас? Или пък да получите живота, за който винаги сте мечтали? Не е нужно постоянно да полагате усилия, за да се чувстват хората около вас добре. Отделете малко време за себе си, убедете себе си, че заслужавате нещо повече от това, което всъщност получавате. Внимавайте, защото може да се окаже, че сте изчерпали цялата си енергия за околните, а няма никой, който е оценил усилията ви.

Думите, които всяка жена очаква да чуе

Всяка една жена се нуждае от комплименти. Разбира се, за да се получи перфектно мъжа трябва да я познава много добре и да знае кога и к...

4. И това ще мине - ако проблемите ви са ви обсебили, то със сигурност няма как да живеете пълноценно. Спрете за момент и подишайте, помислете над проблемите си и ще осъзнаете, че рано или късно ще се намери решение и на този проблем. Не позволявайте на негативните мисли да преобладават предимно в деня ви. Не заравяйте проблемите вътре в себе си, защото животът все пак продължава и нищо не е вечно.

5. Любов - и не говорим за любовта на околните към вас или вашата към околните, а любовта, която изпитвате към себе си. Тази дума наистина лекува и определено има силата да ви мотивира. Обичайте се такива, каквито сте. Преодолейте всичките си недостатъци. Вярвайте в себе си, вие можете да постигнете всичко, стига да сте сигурни в качествата си, а това ще се случи ако наистина обичате себе си и оценявате възможностите си.

6. Можеш – колко често ви се е случвало да трябва да дадете съвет на приятел в труден момент. И винаги сте го мотивирали с най-милите думи, на които сте способни. Показали сте му вярата в него и възможностите му, както и щастието, че сте негов приятел. А правите ли това за себе си? Казвате ли на себе си нещата, които бихте казали на приятел? Ако не, то е време да започнете. Превърнете се в най-близкия си приятел и ще видите как живота ще ви даде всичко, за което сте мечтали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com