Една съобразителна домакиня издаде на цяла България как да приготвим феноменални пържени картофки

16458
Една съобразителна домакиня издаде на цяла България как да приготвим феноменални пържени картофки

Кой може да удържи на аромата им? Винаги мислим това за пържените картофки - че дори и да ни предупреждават, че не са диетично правилни, няма сила, която да ни откаже от техния галещ небцето вкус. И няма нищо по-приятно от това да ги консумираш от време на време. Кое прави уикендът приятен? Разбира се, вкусни пържени картофки в неделя следобед. В крайна сметка, сигурно е, че консумацията на пържени картофки няколко пъти в месеца не е толкова вредно за тялото ви. А ако се упражняваме достатъчно често и внимаваме за изрядната ни форма, можем да ги поглъщаме още по-често.

Да поднесеш на трапезата едни питателни пържени картофки обаче не е толкова лесно, колкото изглежда. И в някои моменти се изненадваме, че на пръв поглед всичко на теория е просто, а не се получават вкусни. Или са прегорели твърде много, или в сърцевината са не така мекички. А по правило имаме хора от семейството, които някак знаят как да ги правят и дори са известни с тях. Затова в определени гладни моменти обявяваме на всеослушание - ядат ми се пържените картофки на мама. В заведенията пък нещата са на шанс. Понякога са станали чудесни, друг път са твърди и не ни харесват. Да не говорим за веригите за фаст фууд - именно на това място пък са далеч от хубавия вкус и аромат. Седмици наред не се развалят, което означава и че са недобри за здравето.

Затова, в тази статия може да се научим да приготвяме пържени картофки от най-висок стил. А тактиката е в едно-единствено нещо, което далеч не всички домакини използват. Ако въведете в употреба този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават страшно вкусни и радващи небцето. Всички ще им се радват и ще молят за още, моментално от тигана. Ще се учудите като схванете колко лесна е тайната. Ето и нея:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след като нарежете пържените картофки, ги поставете в голяма купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и заедно с това много по-полезни. Изпържват се симетрично и разцъфват със златен загар. И освен това не залепват един с други.

Ако сте амбицирани вашите картофки да се получат пределно вкусни, запазете ги цели ДВА ЧАСА във водата. А ако сте на зор с времето 40 минути ще свършат работа.

Ето още няколко подходящи за всяка домакиня тактики:

• Разберете, че не всички сортове са оптимални за чудесния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-добре да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не дават ефекта на тази вкусна загоряла коричка.

• Добрите домакини съветват да напазарувате картофи с червена или жълта кора. Белите сортове обикновено покафеняват след като ги обелите. Потърсете едри с правилен овал картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.

•Правилният тиган също е ключов при правенете на пържени картофи! Елитните картофки се слагат в чугунен тиган. Той притежава дебели стени, затопля се по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период.

А от модерната трапезна посуда изберете тиганът уок. Той пържи отлично и не поглъща много олио.

И имайте последно предвид - картофките се солят добре 5-6 минути преди да станат готови. Солта задържа влагата и ако сложите сол на картофите, когато са в самото начало, те ще ще се получат мокри и изведнъж ще залепнат за дъното на тигана.

Консумирайте с радост и добра компания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно