Ефективни домашни средства срещу напукани пети

9275
Ефективни домашни средства срещу напукани пети
Снимка: iStock/Guliver

Домашните средства за лечение на напукани пети могат да помогнат при този често срещан и много досаден проблем. Напуканите пети изглеждат грозно и дори по-лошо – могат да наранят при ходене и да причинят сериозни инфекции. Ето няколко домашни средства за напукани пети – вижте как да се отървете от това неприятно неразположение.

За да се отървете от проблема с напуканите пети, системната грижа е от решаващо значение. Ето най-популярните домашни лечения за увредени крака:

Напукани пети!? Бързо и лесно решение в домашни условия

Сигурно вече ви писан да се борите с напуканите и болезнени пети, с които дори през лятото не сте успели да се справите. Въпреки че ред...

Накисване на краката в солена вода. Лечебната сол, например морска, ще работи най-добре за това. По-добре е да не използвате готварска сол, особено ако има рани по петите. В тази ситуация екстракт от Мъртво море, който лекува напукани пети, може да се окаже добро решение.

Вана в инфузия на билки. За да създадете успокояваща смес, просто смесете две супени лъжици сминдух, ленено семе и лайка, залейте ги с вряла вода и след това накиснете краката си в топлата смес за четвърт час. Към сместа може да добавите още бял равнец, листа от бреза, невен и корен от оман.

Накисване на краката в ленено семе. Просто изсипете семената ленено семе във вряща вода и след леко охлаждане накиснете краката. След къпане (без да изплаквате краката с вода), избършете ексфолиращия епидермис с пемза. Маслото, което се съдържа в семената, ще омекоти и еластична кожата.

Баня в мляко и натриване със сода бикарбонат. Първо накисвате краката си в леко затоплено мляко (около половин литър), а след това ги натривате със сода бикарбонат, която действа като естествена пемза. След 5 минути краката могат да се изплакнат с вода и да се избършат.

С тази чудотворна рецепта ще излекувате напуканите пети

Напуканите пети са изключително неприятно явление, от което искаме час по-скоро да се отървем. Освен, че ни карат да се чувстваме неком...

Редовно премахване на мазен епидермис със специално ренде и пемза (за предпочитане при всяка баня).

Ежедневно използване на овлажняващи кремове, предназначени за напукани пети. Добре е да съдържат урея, която омекотява и овлажнява кожата изключително добре, задържайки вода в нея, или глицерин, който има подобни свойства.

Витамин А за лечение. След като втриете кератинизирания епидермис, го масажирайте в петите си (най-добре е да използвате една капсула), а след като попиете, намажете краката си с дебел слой овлажняващ крем и обуйте памучни чорапи. Това лечение се извършва най-добре през нощта. Ефектът трябва да бъде видим след една седмица.

Облекчавайте краката си. Ако всеки ден трябва да стоим дълго време, нека правим почивки възможно най-често, седнали или изправени на пръсти. Ако вашият начин на живот е предимно заседнал, ставайте от време на време, за да се разхождате. След цял ден вечер си струва да се отпуснете с леко повдигнати крака (например на възглавница), за да подобрите кръвообращението в краката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com