Ефективно решение на проблема с неприятната миризма от пералната машина

9929
Ефективно решение на проблема с неприятната миризма от пералната машина
Снимка: iStock/Guliver

Изпраните дрехи имат неприятен дъх на влага и прахът, омекотителят и препаратът за изплакване не могат да се преборят с него. Във вътрешността на домакинският уред се е наместил опасен враг - плесен. Доста е трудно да се отървете от него, но опитните домакини предлагат да използвате чудодейно средство.

Основната причина за проблема

Ако искате действието на праха за пране да се подсили, сложете ТОВА в пералнята

С всяка изминала година ставаме свидетели на все по-модерни технологии. Случвало ли ви се е да отидете в магазин за бяла техника и да в...

Най-често опасната флора се появява върху уплътненията на пералнята и в контейнерите за прах и омекотител. Установяването на наличие на черна плесен е съвсем просто. Прането получава специфична миризма и по повърхността на гумените части се образуват тъмни петна. Ако машината не се вентилира след пране, възникването на такъв проблем е въпрос на време. Важно е да запомните, че е по-лесно да го предотвратите, отколкото да го премахнете по-късно. Не оставяйте остатъчна вода в резервоарите и не перете постоянно при температура, удобна за развитието на микроорганизми от 30-40 градуса. Освен това в баните се инсталират "перални машини", а високата влажност и топлина водят до появата на гъбички.

Лесен метод за премахване

За да се борите с гъбични образувания, ще ви е необходим детергент, който съдържа хлор и 25 g лимонена киселина. Първата стъпка е да почистите всички външни повърхности с влажна кърпа или парцал. След това препаратът се нанася върху заразените повърхности, като внимателно се обработват уплътненията и контейнерите. Машината е затворена и се оставя така два часа. В края на периода се включва в  режим на изплакване и след това трябва да изсипете лимонена киселина в контейнера и нагласете на програма за пране на максимална температура.

Подобна процедура се извършва няколко пъти месечно, така че да можете напълно да се отървете от гъбичките. Ако домакините забележат тъмни петна, няма място за колебание. Микроорганизмите са силно токсични и причиняват голяма вреда на здравето. Те са отговорни за развитието на рак, алергии и астма. Имунната система унищожава токсините, но ако тялото е отслабено, последствията могат да бъдат фатални.

НИКОЙ не вярваше, че топче от алуминиево фолио в пералнята ще направи ТОВА

Пералнята е онзи електроуред, благодарение на който успяваме да си спестим не малко неудобства. Той присъства във всяко едно домакинств...

Профилактиката и поддръжката ще помогнат за удължаване на живота на „механичния асистент“ и ще го спасят от вредното съжителство. Освен това, бельото винаги ще излъчва свеж аромат, както го простирате. Без да сте нарпавили тази процедура, не разичтайте, че някой омекотител ще спаси положението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com