Експерт развенча мита за грима, свързан с възрастта, и предупреди за евентуални грешки

876
Експерт развенча мита за грима, свързан с възрастта, и предупреди за евентуални грешки
Снимка: iStock/Guliver

Гримът за очите е способен да ви подмлади. С правилно подбраната козметика и вярната техника на гримиране очите ви ще станат по-изразителни и големи, ще привличат погледите към себе си и ще отвлекат вниманието от бръчките и други промени във външния вид. Но има много стереотипи около възрастовия грим. Един от тях гласи, че на зрелите жени не се препоръчва да подчертават силно очите си, препоръчва се да се дистанцират от опушения грим и подобни закачливи опции.

Британският грим експерт Лора Кей нарича това погрешно схващане. Според нея е мит, че зрелите жени е добре да преминат към светла гама нюанси в грима на клепачите. Напротив, по-наситеният грим на очите може визуално да подмлади дамите на определена възраст. С напредване на възрастта можете да направите грима на очите си по-ярък, за да привлечете вниманието към тях, твърди експертът.

Би било голяма грешка да използвате изкуствени мигли - дори във вечерния грим. Както обяснява Кей, този аксесоар за красота е по-подходящ за жени под 30+. След 40 години тя препоръчва да се откаже от използването на изкуствени мигли. Те ще утежнят очите ви, което ще ви състари значително, посочва експертът.

Скрийте възрастта си: Трик за грим на очите, за да изглеждате по-млади

По същата причина Лора Кей съветва да избягваме тъмната очна линия под окото след 40-годишна възраст. Вместо това се концентрирайте върху горния клепач.

Всяка възраст е красива по свой начин, особено ако откриете правилния подход към нея. Например, след 40 години трябва да забравите за грима, с който сте свикнали в младостта си, и да овладеете техники против стареене, които компетентно ще подчертаят предимствата и ще скрият недостатъците. Препоръчва се да се избягват:

Избягвайте този тип грим

Хайлайтър и перлени сенки

На младата кожа естественият блясък изглежда наистина красив. Въпреки това е по-добре зрелите жени да забравят за продуктите за грим със светлоотразителни частици. Съдържащият се блясък прониква в бръчките, което само ще ги подчертае. В резултат на това няма да скриете промените, свързани с възрастта, а само ще ги подчертаете отново.

Модерен и стилен грим за есента

Силно опушено

Тъмният опушен грим и дори в комбинация с подчертани мигли и ярко оформени вежди само ще претовари визията. Младостта ще прости всичко, но след 40 вече е добре да се подчертае естествеността. Лекият грим в благородни нюанси ще помогне за подмладяване на дамите. Експертите препоръчват да се обърне внимание на бежови, прасковени и розови нюанси.

Скулптуриране

Тази техника може да се използва активно от млади момичета, които искат да коригират чертите на лицето без пластична хирургия. В зряла възраст кожата губи своята еластичност, а овалът е променлив - в този случай контурирането само ще подчертае недостатъците. На снимки или видеоклипове подобен скулптурен грим може да изглежда красив, но на живо прилича повече на маска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com