Екстеншъни за коса: Как да постигнете естествена визия

26366
Екстеншъни за коса: Как да постигнете естествена визия
Снимка: iStock/Guliver

При екстеншъните за коса изборът не е труден, стига да се спазват някои основни насоки, за да се постигне правилна плътност и естествена визия. Различните удължители за коса имат съответната тежест. Повече грамове означава по-голямо количество коса в самия екстеншън.

Ето как да се ориентирате в разнообразието от видове, които предлагат специализираните сайтове:

За ефект на леко сгъстяване

Ако косата ви не е прекалено дълга или целите да допълните вече поставени екстеншъни, може изберете варианта с 50-грамови удължения. Все пак имайте предвид, че количеството е доста малко и няма да постигнете значителен обем.

За фина и изтъняла коса

100 грама екстеншъни се препоръчват за изтъняла коса. Когато косъмът е по-нежен и фин, чрез тях може да й осигурите повече плътност и дължина. Така спокойно може да я носите не само на плитка, но и да си правите прически, за които отдавна сте мечтали.

Коса с повече дължина и средна гъстота

150 грама екстеншъни са перфекти за допълнителен обем и дължина на косите със средна гъстота. Те са особено популярни и търсени, защото са подходящи за по-голяма част от дамите. Само експерт в областта може да ви съдейства да поставите такъв грамаж на тънка и рядка коса, за да може успешно да се прикрият частите, които свързват косата ви с екстеншъните.

За внушителен обем и повече дължина

С 200-грамовите екстеншъни ще постигнете съвсем плавно преливане между тях и краищата на вашата коса. Ето защо са ви нужни по-плътни удължители – така изкуственото подобрение няма да личи по никакъв начин. Ако косата ви е до раменете, може още сега да се сдобиете с дълга и изящна грива, вместо да чакате да порасне и да отлагате момента, за да й се насладите.

Много къса коса

Големите грамажи са идеални в този случай, за да може късата коса да се уплътни невидимо и да не се забелязват границите. Независимо каква е причината за настоящата ви прическа, промяната е възможна, стига да се доверите на професионален подход.

 

Предимствата на екстеншъните

 

Когато искате да експериментирате с визията си, при това без да има някакви негативни последствия за косата ви, екстеншъните са отлично решение. Не се налага да се подлагате на агресивно химическо третиране, за да постигнете омбре ефект, да добавите цветни кичури, бретон или просто да се радвате на пищна коса.

Това е един чудесен подарък, както за всяка абитуриентка, така и за дамите, които искат да блеснат с оригинално излъчване на празничен повод. Едно от сериозните предимства е, че може да имате специална прически според случая и желанията ви.

Методите за поставяне биват няколко вида – чрез уплътняване с допълнителни кичури, чрез стикери, пришиване или закачане с помощта на клипси. Възможностите са неограничени, а коафьорът може да прояви творчество и да намери изход от всеки проблем с косата ви.

 

Ценни идеи за приложение на екстеншъните

 

При оредяла коса

Когато определени зони са видимо оредели, често дамите са принудени да търпят един тип подстригване с години, или инвестират в перука, но резултатът не е крайно удовлетворяващ. При такова положение може да се доверите на клип-ин системата за поставяне на удължения. Трябва да се внимава те обаче да не са прекалено гъсти, за да не придърпват излишно изтънялата коса, а като последствие тя да се накъса. За предпочитане са клипсовете със силикон, които не създават рискове от увреждане.

Жените, които са се подложили на химиотерапия или са преживели косопад заради хормонален дисбаланс, могат да заложат на екстеншъни със стикери. Важно е да се подбере точният цвят и да се съобрази дължината на косата. Един чудесен начин да си върнете самочувствието и да се радвате отново на пълноценната си женственост!

Вкарване на нов тон

Ако отдавна си мечтаете да добавите по-светли или тъмни кичури, с които да постигнете омбре ефект, добрата новина е, че може да избегнете боята и да пощадите тънката си или суха коса. За не повече от час и само с няколко стикера, ще се промените до неузнаваемост и ще се наслаждавате на новата си визия.

Прическа за празник

Стайлингът за празник включва специално внимание и към косата. Тя може да е небрежно спусната, навита на букли или сплетена в кок, но какъвто и вариант да изберете, обемът е от значение. Тук удълженията от естествена коса са много удобни, защото позволяват всякакво третиране и са практични за различни прически.

Свободни да носите бретон

Вероятно всяка дама е била изправена пред тази дилема – да рискува ли с бретона или да се придържа към статуквото, с което е свикнала. Определено подстригването с подобна цел е доста ангажиращо и изисква търпение, ако искаме да се откажем от него. Чрез клипсовете за удължаване от естествен косъм може да се спрете на вече оформен бретон по ваш вкус. Не е нужно да сте модел, участващ в реклама, за да се възползвате от необятните възможности на екстеншъните. Сега имате пълна свобода да се почувствате различна и специална във всеки един момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com