Еликсирът за здраве и красота - сода за хляб!

21129
Еликсирът за здраве и красота - сода за хляб!
Снимка: iStock

Лечебните, антибактериални свойства на содата са се използвали  за медицински цели в древен Египет. Учените от онова време изследвали химичния и състав и стигнали до извода, че той е нетоксичен, може да се разтвори във вода и не влияе неблагоприятно върху животинските и растителните тъкани. По-късно содата започва да се използва в козметологията.

Пилинг за лице

С помощта на този продукт можете да почистите кожата от стари клетки, да направите пилинг. За да направите това, добавете сода за хляб към почистващия гел за лице. Непосредствено преди процедурата разбъркайте, може да добавите вода и нанасяйки сместа върху лицето е добре да използвате нежни кръгови движения, масажирайки за 2-3 минути и изплаквайки накрая  с топла вода. Противовъзпалителния и почистващ ефект за чувствителната ви кожа, благодарение на содата, е гарантиран.

Щипка сода за хляб в прането прави чудеса с него!

Почистване и лечение на кожа

Хлебната сода се включва в маски за почистване и лечение на мазна, проблемна кожа. Да дадем пример за такава маска: взимате чаена лъжица сода се разбърква  с брашно (две супени лъжички), добавя се мъничко вода и и топлата каша се нанася върху чисто лице за десетина минути. Маската се измива с топла вода с помощта на памучен тампон. Препоръчваме ви да извършвате процедурата всяка седмица.

Премахване на акне

Хлебната сода ефективно премахва акне при тийнейджъри. За тази проста процедура нанесете каша от сода с вода върху засегнатите области, изплакнете след половин час. Содата се използва активно в маски за премахване на отока на клепачите. Добавете половин чаена лъжица сода към силен чай. Вземете два памучни тампона, напоени с този разтвор, и ги поставете върху своите клепачи за пет или десет минути. С този лесен метод можете да премахнете  тъмните околоочни кръгове и подутината на клепачите.

Със сода за хляб може да постигнете ЧУДЕСА в дома си

Премахване на зачервяването на кожата

Бактерицидните свойства на содата могат да премахнат зачервяването на кожата, да облекчат дразненето след ухапване от насекоми. Трябва да направите компрес от слаб разтвор на сода (супена лъжица сода за хляб на 200 грама вода). Между другото, с помощта на този безценен продукт можете значително да избелите зъбите си, за това добавяме малко сода за хляб към пастата ви за зъби. Препоръчително е да се прилага ежедневно до получаване на резултат.

Внимавайте содата за хляб да не попадне в очите или върху лигавиците. Препоръчва се използването само на водни разтвори на този продукт. При редовна употреба на сода, вашата кожа ще се превърне в гладка, чиста, сияйна, при използване за избелване на зъби ще имате сияйна усмивка. Надяваме се, че процедурите със сода за хляб ще ви помогнат да се сбогувате с всички кожни проблеми и да запазите блясъка си както отвътре, така и отвън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Таро хороскоп за 14 май 2024

Изследователи дават отговор на въпроса: Можем ли да се научим на търпение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com