Емоциите, които могат да убият най-бързо щастието и късмета ни

1103
Емоциите, които могат да убият най-бързо щастието и късмета ни
Снимка: iStock

Много хора погрешно смятат, че други хора и събития ни лишават от късмет, но това не е така. Всъщност ние самите сме виновни за това, защото често не знаем как да реагираме правилно на проблемите, а емоциите ни убиват късмета.

Вина

Всички правим грешки, но трябва да се научим да си прощаваме. Това не означава, че можете да направите нещо лошо нарочно и след това да си кажете, че всичко е наред. Това означава, че ако сме направили нещо лошо, но сме се покаяли и абсолютно ясно сме видели вината си, признавайки грешка, тогава можем да спрем да си вредим.

Чувството за вина почти буквално ни поглъща отвътре, защото човек, който знае, че е сгрешил пред някой друг, иска да поправи всичко, но не може да ни помогне да се върнем назад във времето и да направим всичко по различен начин. Ако се измъчвате от вина, знайте, че можете да постъпите правилно в бъдеще. Ако не сте успели да направите нещо добро в миналото, можете да се съсредоточите върху настоящите си действия.

Как различните емоции влияят на тялото ни?

Завист

Никога не искайте това, което другите хора имат. Желание да постигнете еднакво добри резултати в една или друга област, но в никакъв случай не се сравнявайте с другите. Това поражда много силна завист, която ни лишава от увереност.

Ниското самочувствие от своя страна увеличава вероятността от завист, което създава порочен кръг, от който понякога е почти невъзможно да се излезе. Също така се опитайте да запомните, че тези, на които завиждате, може да нямат това, което имате.

Страх

Страхът е полезен, но само ако внезапно ни застигне някакъв проблем. Много хора изпитват това чувство постоянно, излагайки тялото и душата си на изключителен стрес. Някой се страхува да не загуби любовта, а друг да не загуби работата си, но това не означава, че трябва да се измъчвате цял ден с мисли, че това може да се случи.

20 ясни сигнала, че потискате своите емоции

Омраза и гняв

Обединихме тези две чувства в един параграф, защото в по-голямата част от случаите те не могат да съществуват отделно едно от друго. Почти винаги гневът и омразата вървят ръка за ръка.

За да изчезне омразата, трябва да признаете факта, че мразите някого. В противен случай няма да можете да се отървете от него. Що се отнася до гнева, той може да бъде изхвърлен не с лоши думи, викове и бой, а с помощта на физически упражнения. Някой отива на фитнес, за да преодолее гнева, а някой просто трябва да удря възглавницата с ръце и да крещи. Основното нещо е да не го пазите в себе си.

Негодувание

Негодуванието към себе си е реално чувство за вина, което беше описано по-горе. Негодуванието към другите хора е нещо друго. Появява се предимно в онези моменти, когато очакванията ни не се оправдават. Изхождайки от това, всичко, от което се нуждаете, е просто да не очаквате помощ, доброта и справедливост от хората. Обидени от Вселената, съдбата или Бог, ние губим късмет, щастие и по-светло бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com