Епичен провал на експеримента "Изяден жив" от анаконда

72089

Известният водещ на документално предаване за дивия живот Пол Розъли, чиито страховит експеримент „Изяден жив” бе промотиран като най-опасният опит, заснеман някога, стана за смях, след като вместо да бъде погълнат от анаконда, се развика за помощ след първото съприкосновение на главата му с устата на змията, предаде Дейли мейл, цитиран от DenNews.

Идеята на Розъли бе той е екипът му да заснемат невероятния експеримент, който да бъде излъчен по „Дискавъри”. По време на рекламната кампания, от "Дискавъри" дори започнаха да се колебаят дали да подкрепят проекта, тъй като новината предизвика гнева на защитниците на правата на животните, а рискът за живота на Розъли бе оценен като изключително висок. Опасенията им обаче се оказаха напразни, а най-голямата опасност за водещият се оказват подигравките, на които е подложен заради неуспеха.

Най-голямото постижение на екипа се оказа залавянето на 10-метровата боа в амазонската джунгла.

Да прекараш един час в анаконда

Изследователят Пол Розоли прекара около час в тялото на анаконда. Предизвикателството се случи по време на снимките на предаването Eate...

В показаното от „Дискавъри” видео се вижда как няколко камери, включително и една върху самия Розъли, започват да следят експеримента. Водещият е облечен в брониран костюм и нещо като скафандър на главата, който да му осигурява кислород, докато е в стомаха на змията, както и връзка с екипа му. Костюмът на водещия бил намазан със свинска кръв, за да привлече анакондата. С приближаването на змията водещият застава на четири крака и за секунди змията отваря пастта си. С първото захапване на главата на Розъли обаче той започва да вика за помощ, тъй като изпитал болка в ръката, стисната от тялото на анакондата. Веднага екипът по сигурност се втурва към водещият и го спасява.

Само минути след излъчването на предаването обаче хиляди хора изразиха разочарованието си най-вече от факта, че кадрите са излъчени под заглавие „Изяден жив”.

Най-остроумна е критиката на американка, която е качила снимка на захапания си от миниатюрно кученце пръст, а под нея жената пита: Изядена съм жива, дали мога сега да имам мое шоу по „Дискавъри”.

Според друг зрител шоуто трябвало да се казва „Издирването на анакондата”, тъй като точно това е излъчвано в продължение на 1,5 часа, а неуспешният експеримент е излъчен в рамките на по-малко от 2 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com