Ето изумителните неща, за които можете да използвате розова вода

17588
Ето изумителните неща, за които можете да използвате розова вода
Снимка: iStock/Guliver

Комбинацията от рози и вода е продукт, който може да се използва за толкова много неща, които ще ви изненадат. Розовата вода се използва широко в козметичната индустрия. Тя е полезна за косата, кожата, зъбите, за премахване на грима, за справяне със стреса и дори за готвене. Дори не сте предполагали, че може да се използва за толкова много неща, нали? Ето как можете и да я прилагате.

1. Хидратиране на лицето с розова вода - всяка вечер преди лягане пръскайте лицето си с розова вода. Тя действа много добре на кожата като я хидратира и тонизира. Също така има противовъзпалителен ефект и може да успокои кожата ви. Розовата вода ще ви помогне и в борбата с акнето. Тя е естествен и натурален начин за грижа с кожата на лицето.

2. Маски за коса с розова вода - тя влияе много добре и на косата като я подхранва и ароматизира. Можете да я добавяте във всички маски, които съдържат естествени масла. Например в домашна маска с рициново масло, можете да добавите розовата вода като разредител. Тази маска ще подхрани косата ви изключително много и определено ще останете много доволни от крайния резултат.

3. Премахване на грима с розова вода - да, тя може да се използва и за това! Смесете няколко капки кокосово масло с розова вода. Тази смес е перфектният заместител на мицеларната вода. Няма да изсушава кожата ви, а точно обратното - ще я хидратира. Премахва абсолютно всичко от кожата на лицето ви и я прави мека и нежна.

4. Ароматизиране на дрехите - добавете розова вода към прането си. Този аромат е изключително траен. В Индия, докато гладят дрехите си ги пръскат с розова вода, която ги ароматизира.

5. Лесно заспиване - колкото и странно и невъзможно да ви звучи, розовата вода може да ви отърве от стреса и тревогите, както и да ви накара да заспите. Само напръскайте възглавницата си с нея и легнете ли, веднага ще заспите. С нейното успокояващо действие ще ви помогне да избягате от стреса поне вечер .

6. Ястия и коктейли - точно така. Тя се използва в някои ястия и коктейли. Получават се доста интересни комбинации, които определено заслужават да бъдат изпробвани.

7. Вода за уста - както вече сте прочели, розовата вода има противовъзпалително действие и това я прави перфектната вода за уста. Тя може да облекчи болки в устната кухина и да успокоява раздразнения, причинени от афти. Можете да изплаквате устата си с нея сутрин за здрави зъби и свеж дъх.

8. Добавете я към ваната си - обичате да се излежавате във ваната и да релаксирате? Просто добавете малко розова вода и след като излезете от ваната ще се радвате на мека и нежна кожа. Клеопатра се е къпела във вода с екстракт от розова вода и листа от роза, което е доказателство още преди колко време е доказана ефективността й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com