Ето как да се отървете от целулита веднъж завинаги

1784
Ето как да се отървете от целулита веднъж завинаги
Снимка: Thinkstock/ Guliver

За жените целулитът е проблем, който обикновено се решава трудно и ефектът е временен. Най-видим е по бедрата и дупето, но може да се появи и по други части на тялото. Ако искате да се отървете от целулита или поне видимо да го намалите, трябва да промените хранителния си режим.

Вижте кои са храните, които трябва да станат част от менюто ви :

Нар – този сочен, сладък и леко кисел плод е изключително богат на антиоксиданти и полифеноли, които се борят успешно с целулита. Нарът има противовъзпалителен характер и поради тази причина и чудесен природен продукт, който стимулира колагена и оздравителните процеси в кожата.

Авокадо – съдържа здравословни мазнини, които са важни за кожата. Авокадото помага при борбата с целулита, като връща свежия вид на кожата. То съдържа и голямо количество магнезий, който участва в синтеза на колаген и подобрява състоянието на кожата.

Сладък картоф – той е богат източник на витамин А, който е важен за здравето на кожата. Сладкият картоф е мощен антиоксидант, който стимулира синтеза на колаген, подобрява еластичността на кожата и изглажда неравностите. Антиоксидантите, които се съдържат в сладките картофи, намаляват възпалителните процеси.

6 храни и подправки, които смазват целулита

Джинджифил – той е богат на фибри и антиоксиданти, има мощни противовъзпалителни свойства и е полезен в много насоки – стимулира имунитета, сърцето и кръвоносните съдове, подобрява храносмилането и метаболизма и подобрява състоянието на кожата.

Слънчогледови семена – те са чудесен източник на полезни мазнини, витамини от група В и фибри, които се борят успешно с възпалителните процеси и подхранват кожата.

Банани – те са богати на калий, който активно участва в контрола на водното съдържание в организма. Оптималните нива на калий са важни за извеждането на излишните течности от тялото, които често са причина за появата на целулит.

Цитруси – те са изключително богати на витамин С – мощен антиоксидант, който потиска възпалителните процеси и стимулира синтеза на колаген. Ако в организма има недостиг на витамин , кожата трудно усвоява колагена.

Зелени листни зеленчуци – те са полезни за кожата и се борят успешно с целулита, като стимулират извеждането на излишните течности от организма. Зелените листни зеленчуци действат като натурален диуретик, богати са на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, които потискат възпалителните процеси и подобряват състоянието на кожата.

Кои храни и напитки могат да доведат до появата на целулит ?

Бяла захар – не съдържа никакви хранителни вещества и е известна като “бяла отрова”.

Рафинирана или трапезна сол – тя съдържа единствено натриев хлорид, който предизвиква задържане на течности и нарушава кръвообращението.

Каква е връзката между ябълковия оцет и целулита

Пържени храни – те са богати на мазнини, а при нагряване на висока температура в мазнините се образуват токсични съединения, които тялото акумулира в тъканите.

Алкохол – въпреки че не е пряка причина за образуването на т.нар “портокалова кожа”, води до свиване на кръвоносните съдове и това влошава състоянието на кожата.

Преработени храни – те са трудни за храносмилане и причиняват натрупването на токсини в организма, които могат да доведат до целулит.

Fast food – те съдържат рафинирана захар, бяло брашно и трансмазнини, които са изключително вредни за организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com