Ето колко често трябва да чистим всяка стая в дома си

10633
Ето колко често трябва да чистим всяка стая в дома си
Снимка: iStock

Всеки обича да му е чисто и подредено, когато си е у дома.
Ако някога ви се е случвало да се замислите над това, колко често трябва да се почистват отделните стаи във вашия дом,  каналът „Top of the Tops” и специалиста по контрол на чистотата Кайт Щулхов са готови да ви дадат отговор на този въпрос.

Кухня

От баба знам как да почистя вкъщи и да блести от чистота

„Баба знае най-добре“ е една доста срещана фраза и доказана истина.  Баба  знае, умее и вижда всичко и това е без...

Според Кайт Щулхов – специалист по контрол на чистотата, хигиената в кухнята е от изключително голяма важност. „Кухнята трябва да се почиства всеки ден“ – отбелязва той. Специалистът добавя още, че не е нужно да се прави основно почистване на цялото помещение всеки ден, но е абсолютно задължително да поддържате напълно чисти вашата мивка, кухненския плот (където приготвяте своята храна) или похапвате нещо вкусно между храненията, както и масата за хранене.

Ясно е за какво служи кухнята във всеки дом, но за да избегнем опасността от поглъщане на замърсена храна е важно спазването на максимална хигиена в това помещение.

Хол

Холът е едно мултифункционално пространство. Там най-често всеки един от нас сяда да изпие по кафе, почиваме си след тежък работен ден, каним своите приятели, когато ни идват на гости и като цяло – използваме това помещение наистина често.

Съветът от специалиста Кайл Щулхов е старателно да почистваме праха от пода, както и от мебелите поне веднъж седмично. Важно е да се каже, че и меката мебел в хола ни има нужда от добро почистване, тъй като върху нея прекарваме най-много време.

Спалня

Нещата, които всеки забравя да почисти в дома си

Места, за които забравяме при почистване. Експертите предупреждават: там ще намерите много бактерии. Какво убягва на "перфектните" дам...

Препоръчително е спалнята да се почиства поне веднъж в седмицата, като освен основното почистване е нужно да сменяме редовно и своите чаршафи. В допълнение, експертите препоръчват да почистваме матрака си при професионален хигиенист. Така не само ще си осигурим приятно и свежо прекарване в спалнята, но и сънят ни ще бъде доста по-здравословен.

Баня и тоалетна
Според Кайл Щулхов почистването на банята трябва да се осъществява поне веднъж седмично. Старателно почиствайте и подсушавайте добре, това е изключително важно. Същото се отнася за нашите халати и хавлии – нужно е, те да бъдат сменяни с чисти такива, поне един път седмично. Разбира се, всичко това е индивидуално, според нуждите на всеки един дом.
От друга страна, почистването на тоалетната изисква малко повече време и грижи, което е напълно разбираемо. Според специалистът по чистотата Щулхов е добре тоалетната да бъде почиствана поне два-три пъти в седмицата или разбира се, когато това се наложи. Повече от необходимо е да се спазва високо ниво на хигиена в тоалетната, за да може да се предотврати и появата, както и разпространението на бактерии и вируси в останалите помещения.

Поддържането на добра хигиена на помещенията, които обитаваме у дома, касае и нашето лично здраве и нашия личен комфорт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com