Ето защо е важно жените да си похапват шоколад без угризения

6477
Ето защо е важно жените да си похапват шоколад без угризения
Снимка: iStock

Шоколадът е едно от малкото сладки изкушения, на което жените трудно могат да устоят. Трудно е човек да не се изкуши от тези малки, кафяви и ароматни блокчета. Но знаете ли, че всъщност шоколадът не е толкова вреден, колкото повечето жени смятат, и няма да попречи толкова много на диетата ви, колкото си мислите.

Да, консумацията на големи количества е вредна за фигурата ни и може да повиши нивата на кръвната ни захар, но не бива да се чувствате виновни всеки път, когато си хапвате шоколад. Днес ще ви разкажем защо е полезно да се поглезите с парче шоколад и какви са ползите от него за здравето на жените.

Възможно ли е шоколадът да причини главоболие?

Шоколадът е едно от полезните изкушения, които имат редица ползи върху здравето, психиката и емоциите ни. Той съдържа също така и антио...

Шоколадът, който сдържа над 70% какао, има способността да понижава ензимите в кръвта, които провокират повишаване на кръвното налягане. Учени са провели изследване и са доказали, че консумацията на 75 грама натурален шоколад на ден ще намали риска от появата на сърдечносъдови заболявания.

Според изследване, публикувано в Journal of Neuroscience,  шоколадът намалява и риска от инсулт при жените. Проведени изследвания показват, че той понижава инсулиновата резистентност и предотвратява образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. Флавоноидите, съдържащи се в какаото, от друга страна, със своите антиоксидантни свойства потискат окислението на липопротеините с ниска плътност, които на свой ред могат да предизвикат инсулт. 

Шоколадът има способността да намали симптомите на предменструалния синдром, сочи изследване на Brigham and Women's Hospital, от който страдат много голяма част от жените. Консумацията на натурален шоколад води до освобождаването на ендорфини, които снижават чувствителността към болката преди менструация. Освен това, похапвайки шоколад, ще преборим и съпътсващите това състояние симптоми, като лошо настроение, задържане на вода, тревожност и подуване.

Доказано е, че консумацията на шоколад има свойството да притъпява болката. Това е така, защото той оказва влияние на чувствителността, а оттам и усещането за болка при консумацията на шоколад е по-малко.

Има ли полезен шоколад?

Всеизвестен факт е, че шоколадът съдържа захар и разваля зъбите. Също така той е заклеймен от повечето диети, защото е висококалоричен ...

Шоколадът е полезен и за бременните жени. Проведени проучвания са доказали, че една от съставките в него, а именно теоброминът, е в състояние да предотврати редица усложнения по време на бременността, възникнали вследствие от прееклампсия, която предизвиква повишаване на кръвното налягане при бременните жени. Учени в тази сфера са доказали, че хапването на шоколад може да снижи риска от това състояние с до над 65%.

Затова, мили дами, наслаждавайте се на изкусителния вкус на шоколада без каквито и да било угризения.

 

 

Какви са разликите между черния и млечния ШОКОЛАД

Ценителите на сладкото със сигурност обичат и млечен, и черен шоколад. Като цяло това изкушение се предлага под различни форми, на коит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com