Ето защо леля ми никога не изхвърля в канала водата от сварените яйца

21402
Ето защо леля ми никога не изхвърля в канала водата от сварените яйца
Снимка: iStock/Guliver

Не е трудно да се досетим, че повечето хора предпочитат да изхвърлят водата след като са сварили яйцата в нея. Мислим си, че тя вече си е свършила работата и няма за какво друго да ни послужи. Истината е, че водата от сварените яйца има едно полезно приложение, за което ще поговорим в следващите редове.

Нека първо да започнем със съдържанието. Факт е, че черупката на яйцето разполага с около 95% калциев карбонат. Високото количество на този елемент може да послужи като чудесен подобрител за почвата на стайните ни растения. Ако се заемете да прилагате на практика тази идея, ще забележите, че растенията започват да образуват по – големи листа и то сравнително по – бързо. Калциевият карбонат подпомага и заздравяването на кореновата система. От друга страна, липсата на калций в почвата може да доведе до много увреждания, свързани с клетъчните функции. Черупките на яйцата съдържат и други полезни минерали, които могат да подпомогнат растежа, цъфтежа и, най – общо казано, самото развитие на растението. Ето ви един чудесен вариант да осигурите нужните вещества на цветята си, без да се налага да давате купища пари за скъпи торове. Не забравяйте, че освен поливането, растенията имат нужда и от благоприятна почва, а с този трик може да съчетаете двете неща в едно.

Пригответе ПЕРФЕКТНИТЕ бъркани яйца само с няколко лесни стъпки

За такова принципно просто ястие бърканите яйца имат начин да бъдат изненадващо нюансирани. Харесвате ли ги меки и кремообразни или сух...

Сега ще ви посочим още няколко полезни съвета при варенето на яйцата

1. На първо място ще ви даден един пример как да разберете доколко едно яйце е прясно, ако не сте запознати със срока му на годност.

Най-лесният начин е да го поставите в чаша с вода. Прясното яйце би трябвало да остане на дъното, а това, което е от по – дълго време следва да се издигне във водата.

2. Ако не искате яйцата да се пукат при варене, добавете около 2 лъжици оцет в съда с вода. Също така не използвайте прекалено малък съд. Когато водата започне да ври, ако яйцата нямат разстояние помежду си, те започват да се удрят едно в друго и така нарушават черупките си.

Ето какво ще се случи, ако ядете 2-3 яйца всеки ден

Дълго време се смяташе, че яйцата не са здравословни, а прекаляването с тази храна повишава нивата на холестерол. Според последни проуч...

3. Всички знаем как понякога яйцата се белят изключително трудно и така разваляме тяхната цялост. Ако не искате това да се случва, хубаво е след като сте ги извадили от горещата вода, да ги залеете със студена такава. Може да ги оставите да престоят 2-3 минути в съд със студена вода.

4. При рязането на яйцата, понякога жълтъкът вътре се раздробява. Ако искате да предотвратите това, преди да ги разрежете изплакнете ножа със студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com