Ето защо не бива да броиш парите си вечер

8333
Ето защо не бива да броиш парите си вечер
Снимка: iStock

През цялото време парите се приемали сериозно, защото никой не иска да загуби това, което е спечелил с упорит труд. Разберете защо народните вярвания забраняват да броите спестяванията си вечер.

Има много поверия за парите, които и до днес помагат да се избегнат неприятности, да се върне богатство и да се запазят спестяванията, поддавайки се на моментни емоции. Експертите препоръчват да научите за опасностите от здрача за финансите и защо парите се изплъзват толкова бързо от пръстите ви, ако ги безпокоите след залез слънце.

Поверието казва, че тези, които броят парите вечер, ще трябва да харчат много през деня. Печалбите ще се разпръснат върху незначителни покупки или върху непредвидени нужди, които ще възникват редовно.

Защо според народните знаци не можете да държите пари в джоба си?

Броенето на средствата вечер може да се превърне в източник на редица проблеми, свързани със заеми или други дългове, които ще бъдат трудни за изплащане навреме и ще станат заложници на лихви.

Смята се, че броенето на пари по здрач става опасно заради силата на тъмните сили. Тези, които не могат да устоят и започват да броят пари, са заплашени от многобройни разходи, свързани с влошаване на благосъстоянието.

Броенето на пари вечер и незабавното закупуване на ненужни или незначителни стоки с последните спестявания води до бедност. Броенето на дребните и харченето им за лоши навици води не само до финансови проблеми, но и до влошаване на благосъстоянието.

Народни поверия: Как да имате винаги пари в дома си

Нашите предци са вярвали, че броенето на парите вечер, за да ги дадат назаем, обещава бедност. Ако дадете вашите финанси след залез слънце, тогава финансовият късмет ще отиде при този, на когото са прехвърлени тези пари.

Преброяването на парите вечер може да блокира финансовия поток, така че е по-добре да отложите всичко до сутринта или да ги броите в часове, когато залязващото слънце все още не е докоснало хоризонта. Пари след броене също не трябва да се харчат.

Категорично е невъзможно да броите парите на други хора вечер, в противен случай финансовият късмет ще се отвърне. Върнатите пари, ако се е случило, се оставят до сутринта, където длъжникът ги е оставил. Те се покриват с кърпа или отгоре се поставя паричен талисман. По-добре е да преброите парите сутринта или да отложите възстановяването до деня.

Друго суеверие казва, че броенето на пари вечер води до зли очи, което може да възникне заради завист. Вечерта в къщата може да бъде не само цялото семейство, но и поканени гости. Ето защо парите обичат тишината и деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com