Ето защо не трябва да изчаквате глада, за да се нахраните

1001
Ето защо не трябва да изчаквате глада, за да се нахраните
Снимка: iStock

Гладът може да бъде ясен знак, че тялото ви функционира правило. Не е нужно обаче да го чакате да се появи, за да се нахраните. Храненето само, когато изпитате глад не е здравословно и резултатите от него, никак няма да ви харесат. Ето и какви могат да бъдат:

Големият глад води и до голямо преяждане

Храните, които пазят кожата млада

За здравето на нашата кожа огромно влияние оказва преди всичко храната, която консумираме ежедневно. За да бъде тя красива, еластична и...

Хората, които пропускат хранения, ядат наистина само, когато са гладни. Следователно те ядат много повече, за да наваксват пропуснатото ядене. Човешкото тяло се нуждае от храна на всеки 4 часа. Колкото повече се забавите, толкова и повече расте нуждата от захар. Следователно толкова и повече сте склонни да поемете огромни количества захар. Намираме ги в най-неподходящи храни, а именно бързите, които са богати на всичко вредно, но не и на полезни вещества.

Гладът не помага за отслабването

Много хора смятат, че гладът помага да загубят телесно тегло. Истината е, че ако постоянно сте гладни, то в един момент ще се откажете от диетата. Когато започнете да приемате много малко калории, тялото влиза в режим запасяване. То се опитва да запази мазнините, за да може да се съхрани. Приема, че запасите, които трупа, му трябват за бъдеще. Така се получават подкожни мазнини и проблемните зони.

По-лош избор на храни

Когато човек е гладен, прибягва до храни, които бързо ще го заситят. Това са десертчета, мазни сандвичи и други. Причината е, че когато гладуваме, нивата на кръвната захар падат и съответно ни правят още по-нетърпеливи да се доберем, до каквато и да е храна.

6 ключа към ускоряването на метаболизма

Ако винаги се ограничавате с приема на храна и не можете да отслабнете, може би имате бавен метаболизъм. Задължително трябва да добавит...

Не винаги разпознаваме кога сме гладни

Два са основните хормони, които влияят на глада - грелин, който стимулира апетита и лептин, който го потиска. Когато не сте яли известно време, нивата на първия хормон се покачват. След като се нахраните, вторият хормон казва на тялото ви, че сте нахранени. Обикновено хората, които се подлагат на различни диети, не могат да определят кога са гладни. Причината за това е, че умът започва да модифицира глад. Някои могат да изкарат цял ден само с едно ядене, но не значи, че това е нормално.

Гладът не е добър за здравето

В дългосрочен план гладът може да засегне менталното здраве на човек, както и да повиши риска от развитието на хронични заболявания. Ето и част от симптомите на глада: липса на концентрация, неприятно усещане в стомаха, отпадналост, замайване, гадене и повръщане, раздразнителност, главоболие, лош сън.

Видове глад и как да ги разпознаете

Защо е важно да дъвчете храната повече и по-дълго?

Вредата от бързото дъвчене на храна Времето е ценно за всеки от нас и много често отделяме твърде малко внимание, докато ядем. Колкото...

Учените са стигнали до заключението, че има три вида глад: физически, психологически и опортюнистичен. Физическият е нормална нужда да се храним, когато в стомаха ни няма храна за преработване. Психологическият глад е когато ядем под влиянието на емоциите и така запълваме емоционалната си празнота. Опортюнистичният глад е просто да видим някаква храна и да я изядем, без дори да сме гладни в действителност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com