Ето защо трябва да ядете кисело мляко след тренировка

9025
Ето защо трябва да ядете кисело мляко след тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Красивата фигура не се постига със строги диети, а с балансирано хранене и тренировки. Важно е да спортуване, но е важно и какво хапвате преди и след тренировка. Що се отнася до това има най-различни мнения. Кои храни дават енергия и кои я възстановяват. Нека видим каква е ролята на киселото мляко след тренировъчния ви режим и как то трябва да се превърне в част от ежедневното ви меню.

Когато снабдявате тялото си с правилна храна, вие му осигурявате енергия и сила да издържи интензивна тренировка, а после и да се възстанови след нея. Именно това е целта на храненето след тренировка – възстановяване на мускулните влакна и на запаса от протеини, който е бил изразходен по време на физическата ви активност. Ако се чудите какво да хапнете след тренировка, опитайте кисело мляко.

Може би не подозирате за ползите от този продукт, но той е изключително подходящ за консумиране след тежка физическа активност. Киселото мляко съдържа в себе си мазнини, протеини и въглехидрати – всички елементи, важно за укрепването на тялото и възстановяване на мускулите. То ги съдържа в балансирани количество, което го прави перфектна храна за след тренировка.

Разбира се, най-важна роля имат протеините. В чаша пълномаслено мляко има 20 г протеин, така нужен на организма. Освен това, киселото мляко е богато на калций – елемент, който се грижи за изграждането и поддържането на здравината на костите. То съдържа големи количества, които са нужни на тялото, за да функционира правилно. Хапвайки кофичка кисело мляко след тренировка, вие се грижи за вашите кости и мускули, защото калцият насърчава и растежа им.

Протеините, съдържащи се в киселото мляко, са важни не само за изграждането на мускулна маса, но и за правилното изгаряне на мазнини, заради ускоряването на метаболитните процеси. Освен протеини, киселото мляко съдържа цинк, калий и витамини от група В, изключително важни за спортуващите хора.

Освен след тренировка, може да си хапвате кисело мляко и сутрин. Неслучайно, едни от най-често срещаните и предпочитани закуски съдържат кисело мляко, плодове и овесени ядки. Това е добре позната комбинация на привържениците на здравословното хранене и хората, водещи активен начин на живот. Може да си правите различни съчетания между плодовете и тази закуска да не ви омръзне много дълго време. Дори да започвате деня си по този начин, след тренировка пак си хапнете кисело мляко, за да набавите изразходените вещества при физическото натоварване.

Киселото мляко зарежда тялото с протеини и полезни въглехидрати, от които то се нуждае. Снабдете го с тях по този вкусен и приятен начин, ще се почувствате страхотно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com