Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвач издаде какво добавя накрая към каймата, за да са по-вкусни кюфтетата

15 май 2023, 13:11 часа

Направата на чудни кюфтенца съвсем не е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Истината е, че всяко едно кулинарно творение е обвързано със специфики и тайни, за които само най-добрите готвачи знаят.

Ако се стремите да блеснете в кухнята и да зарадвате семействата си с наистина сочни и топящи се в устата кюфтета, трябва да знаете как да приготвите каймата.

Днес ще споделим за един трик, от който се възползват готвачите в професионалната кухня. Не е случайност това, че те винаги успяват да ни поднесат върховно вкусни кюфтенца, които с наслада да похапваме, докато се любуваме на приятна компания и уютна обстановка.

Каква е тайната съставка на каймата?

Добре е каймата да бъде смес 50% свинско месо и 50% телешко месо. За предпочитане е да помолите да смелят месото пред вас. Така ще сте напълно сигурни за състава.

Към смляната вече кайма не забравяйте да добавите свежи подправки. С тях вкусът и ароматът на ястието ще е много по-добър и наситен.

Разбира се, добавя се и малко хляб, напоен във вода или прясно мляко, едно яйце и други подправки по ваш вкус.

Когато омесите добре каймата, почти на самия финал, добавете разбит яйчен белтък. Именно на него кюфтенцата дължат сочността си. Това е онзи малък трик, с който професионалните готвачи си служат.

Пробвайте го у дома и ви гарантираме, че не само вие, но и всички насядали около трапезата, ще останете приятно изненадани. Няма да повярвате как един белтък е способен изцяло да промени вкуса на ястието.

Тези сочни кюфтета може да гарнирате с пресни зеленчуци, варени картофи или друго по ваш вкус.

Желаем ви добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес