Хитри начини за почистване на бели обувки

6273
Хитри начини за почистване на бели обувки
Снимка: Instagram

Белите обувки са любима част от ежедневния ни гардероб, без значение дали са кецове, маратонки или просто обувки. Дали са спортни или елегантни, дали са от плат или кожа, често почистването им е истински кошмар. Петната по тях сякаш стават все по-големи с увеличаване на старанието ни. Много е „болезнено“, когато след упорита борба с петната установим, че сме съсипали безвъзвратно любимия си чифт. За да не изпадаме в подобна неловка ситуация, нека се запознаем с най-успешните начини за почистване на белите обувки и да им се наслаждаваме възможно най-дълго.

Белина

Ако връзката ви е "тясна", това не е вашият размер

Краката от неудобни обувки се покриват с мазоли, а душата от неудобни връзки – с язви. Погрижете се за себе си – за краката...

Няма човек, който да не знае за предназначението на този препарат. Разбира се, това е и най-масово прилаганият начин за отстраняване на петна от спортните бели обувки, ако са изработени изцяло от плат. Достатъчно е да разтворите малко количество белина във вода и да се полеят петната. Нека обувките останат с препарата около 15-20 минути, за да може да въздейства на зацапаното и след това използвайте течен перилен препарат за изпиране на петната. Следва обилно изплакване с вода.

Сода за хляб

Домакините добре познават почистващите свойства на содата за хляб. Тя се справя много успешно с мръсотията  по белите обувки. Действието ѝ е като естествен избелващ препарат. Нужно е да налеете в содата вода и да разбъркате до получаване на паста. След това нанесете върху петната с леки движения. Можете да прибавите сода и към препарата за пране, с който планирате да перете обувките.

Лимон

Друг естествен избелител е лимонът. Той може да се използва както за почистване петната, намиращи се на повърхността на обувките, така и вътрешната им част. Така не само ще светнат от чистота, но и ще изчезнат неприятните миризми от тях.

CCC с грижа за природата

Водещата полска верига за чанти и обувки CCC представя новата си линия GO FOR NATURE. Продуктите от тази линия включват както дамски, т...

Разредете лимоновия сок с малко вода и го излейте върху мръсните участъци. Оставете обувките така няколко минути, за да подейства лимона. АКо времето е слънчево, можете да усилите избелващия ефект като оставите обувките на слънце. Почистващият ефект на лимона се засилва, ако се комбинира със сол. Петната няма да се задържат много, след като нанесете сместа.

Ако обувките са кожени

Използвайте мокра кърпа, за да премахнете от обувките праха и калта. Това трябва да е първото ви действие. Те няма как да се изперат, тъй като не са от плат. Кожата изисква друга поддръжка.

Паста за зъби

Интересен и успешен начин за почистване на бели обувки е с обикновена паста за зъби. Намажете малко от паста върху бялата кожа и с мокра кърпа или стара четка за зъби почиствате внимателно петното. Търкайте докато пастата се разпени леко. След като установите, че петното е изчезнало, отстранете остатъците от пастата за зъби пак с влажна кърпа, подсушете.

Как да разширим тесните обувки

Ако новите ви обувки са прекалено стегнати, не бързайте да се откажете от тях. Предлагаме ви няколко трика, с чиято помощ тесните обувк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com