Хитри начини за употреба на четката за зъби в домакинството

2631
Хитри начини за употреба на четката за зъби в домакинството
Снимка: Sarah Chai / Pexels

Повечето от нас почистват с помощта на гъби, кърпи, прахосмукачки и т.н., но понякога най-ефективният ви инструмент стои точно във вашата баня. Кой би предполагал, че удобната четка за зъби може да се използва за справяне с петна по килими? Прочетете за още няколко употреби на четката за зъби, които не включват  само хигиена на устната кухина:

Използвайте като универсално почистващо средство

Четката за зъби може да се използва за почистване на много различни предмети, за почистване на малки пространства и труднодостъпни пукнатини. Можете да използвате такъв за почистване на изкуствени цветя, растения, бижута, гребени и др. Вместо да изхвърляте старите четки за зъби, използвайте ги за почистване на много различни неща.

За почистване на печки

Размерът и грубите влакна на четката за зъби я правят идеална за почистване на труднодостъпни места като печки. Можете да използвате течност за миене на съдове с четката за зъби, за да отстраните мръсотията с малки кръгови движения. След почистване е препоръчително да изплакнете четката за зъби и да я подсушите с кърпа.

Какво да правим със старите четки за зъби

Отстраняване на петна от килими и тапицерии

Малки, но упорити петна могат да бъдат отстранени от килими и тапицерия с четка за зъби. Първо използвайте мека четка с найлонов косъм и препарат за отстраняване на петна. След това разтрийте петното с кръгови движения, докато потапяте леко четката в петното. Повторете това, докато петното изчезне.

Премахване на пастел от стената

Ако децата отново са използвали стените като платно, един бърз съвет за премахване на следите от пастели е да сложите върху четката за зъби малко пяна за бръснене или паста за зъби, да нанесете върху следите от пастели и да ги отстраните. След това просто избършете повърхността с хартиена кърпа.

Почистване на компютърна клавиатура

Компютърните клавиатури обикновено са прашни и може дори да има трохи или други отпадъци, попаднали около и под клавишите. Чиста, мека и суха четка за зъби е идеална за почистване на тези зони. Изключете клавиатурата от компютъра или, ако е лаптоп, изключете лаптопа. Обърнете клавиатурата настрани и внимателно изчеткайте около клавишите в кофа за боклук или мивка. Не използвайте никакъв вид вода или течност върху клавиатурата на компютъра.

НИКОГА не правете грешката да хвърляте старата си четка за зъби

Почистване на щори

Ако някога сте опитвали да почистите щори, знаете, че те могат да станат невероятно прашни. Четките за зъби са чудесни за почистване на кътчетата и процепите в ламелните щори, както и механизми като корнизи за пердета. Ето още съвети за почистване на петна, които са трудни за почистване.

Почистване на тостер

Поглеждали ли сте наскоро тостера си? Сигурно вътре в него е пълно с трохи и изгорели боклуци. Препоръчваме ви четка за зъби за почистване на тези зони. Първо изключете тостера от контакта и използвайте суха четка за зъби, за да извадите трохите от него и след това почистете скарата в мивката със сапун и вода. Изплакнете и подсушете старателно.

Нанесете боя за коса

Боядисвате косата си у дома? Използвайте стара четка за зъби като апликатор. Тя е с идеалният размер и ще сведе проблема с боядисването до минимум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com