Хитри приложения на сапуна в домакинството, за които не подозирате

1269
Хитри приложения на сапуна в домакинството, за които не подозирате
Снимка: silviarita / Pixabay

Ако сте фен на течния сапун за миене на ръце и предпочитате да използвате гел за тяло във ваната и под душа, парчетата сапун може да изглеждат доста старомодни. И може да се изненадате да научите, че добрият стар сапун все още има ценно място в едно активно домакинство! Плътните сапуни – всякакъв аромат и дори тези малки блокчета от последния ви хотелски престой – са полезни за някои доста готини неща у дома. Можете дори да ги използвате за направата на течен сапун.

1. Скрийте дупка от пирон

Ако забележите няколко малки дупки от пирони в стените след движещи се снимки, изберете парче сапун със същия цвят като стената. За да запълните празнината, разтрийте сапуна върху дупката, за да я запълните. Това ще продължи, докато дойде време да боядисате стената.

Ползи от употребата на домашен сапун

2. Освежете чекмеджета, шкафове, куфари, коли

Преди да използвате сапун по всички изброени по-долу начини, вземете двойна полза от тези блокчета, като държите неопаковани, ароматизирани блокчета сапун в чекмеджета, гардероби, куфари, дори в колата, за да запазите тези зони свежо миришещи. Добре работи, ако увиете блокче в парче плат, мрежеста торбичка или кърпа, след което ги пъхнете в ъгъла или под седалката на колата. Работи добре и в миризливи обувки и ботуши!

3. Предотвратете пръски боя

Когато дойде време да рисувате декоративни елементи до прозорците или огледалата, натъркайте малък сапун върху стъклото до боята. Ако изпръскате малко боя върху прозореца, използвайте влажна кърпа, за да го почистите. Сапунът, който поставихте, ще го направи много по-лесно, отколкото с помощта на лента и много по-бързо, защото няма да чакате боята да изсъхне.

4. Разхлабете ключалка

Ако ключалката на вратата е станала твърда, разтрийте повърхността й с парче сух сапун, за да смажете, след това поставете ключа в ключалката и го завъртете няколко пъти. Ключалката трябва да стане много по-лесна за използване.

Домашен натурален сапун – премахва всякакви възпаления и инфекции

5. Лесен монтаж на мебели

Независимо дали сте опитен дърводелец или просто се борите да сглобите библиотека, завинтването на винтовете в дървото може да бъде предизвикателство. За да улесните, първо, намажете резбите на винта с малко сапун.

Можете също да използвате парче сапун, за да създадете лесен за премахване знак за водач за рязане. Използвайте щангата, за да покриете острието на триона, така че да се плъзга през дървото.

6. Замъглени огледала, очила

Ако не харесвате замъглено огледало под горещ душ, малко парче сапун може да ви помогне. Докато огледалото е напълно сухо, разтрийте сапуна върху стъклото. Не добавяйте вода; отстранете петната от сапун със суха кърпа. Следващият път, когато вземете душ, без мъгла! Използването на сапун по този начин работи добре както за очила, така и за слънчеви очила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com