Хляб, натрошен в кюфтето? Замести го с ЕТО ТОВА, близките ще се заседят бая на трапезата!

5885
Хляб, натрошен в кюфтето? Замести го с ЕТО ТОВА, близките ще се заседят бая на трапезата!

Да поставиш хлебни трохи в апетитните кюфтета е любим подход на повечето кухненски идеи. Хлябът носи обем и вкусови качества. И е характерен подход от години. Същевременно струват по-евтино, а при днешните завишени цени на продуктите това е много спестяващо. Усвоили сме този трик от нашите баби, разбира се и той се е пренасял от домакинство към домакинство до съвремението ни.

Обаче съществуват и напористи домакини, които пламенно пробват различни неща над котлоните. И са установили, че има дузина неща, с които бихме могли да поставим друго, вместо хляб в кюфтенцата. И интересно, те имат при хапване различен вкус. Силно вероятно е да се сбъднат изключително интересни експерименти, които да удовлетворят семейството на трапезата и да са фундаментално заинтригуван каква ще да е била тайнствената съставка.

Съответно, ако сте планирали да получите добавъчна стойност към топящите се в устата и харесвани вкъщи пържени кюфтенца, които правите, експериментирайте с някой от ето тези трикове. Те ви предразположат към оригинални вкусове и деликатесни усещания, а месните топки ще станат настъпателно бленувани от близките.

Малко зеленчук

Определено най-капризната вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като моркови, чушки, целина, лучец функционират добре като любопитни варианти на трохите. Овкусяват със забележителна текстура и нива на вкуса, приятен аромат и топките от кайма се получават феноменално вкусни!

Начин на употреба:

Дойде ли мига да започнете да овалвате кюфтенцата, грижливо нарежете свежи морковчета и целина на мънички парченца. Другата проверена комбинация е лук и чушки, но с малко повече въображение може да се отдадете на експеримент.

Трябва да допринесе със зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а като сте готови ги прибавете към кюфтетата по същия начин, по който в други случаи сте го направили с хляба.

Вариант с крекери

Големият фаворит на много готвачи. Въпросните малки солени бисквити са възможен заместник на хлебната добавка. Крекерите демонстрират чудесен вкус и прибавят хрупкава текстура към нестандартните кюфтета. Също така се продават с много различни вкусове и може да пробвате различни вариации с ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в подходящ съд. Натрошете ги до степен на малки парченца. Посредством здраво докато се превърнат в мек прах. Прибавете към овалите месо, хубаво ги втрийте в каймата.

Следващият вкусен заместител

Овесените ядки са препоръчван план Б на хляба в кюфтенцата. Те са изобилстващи от фибри, които ви помагат да сте сити и издържливи. По-подходящи са от трохите и са значително по-добра добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Пригответе близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в добра пропорция.

Силата на картофа

Пюрето от картофи години наред е уместен и оригинален заместник на хляба в кюфтенцата. С него те изграждат по-плътен вкус, който е любим на всички на трапезата. Ще останете неимоверно приятно изненадани!

За по-малко глутен - повече чиа

Семената от чиа имат характера на успешен заместник на галета в пържените кюфтета по три фундаментални причини. Те нямат глутен, което ги превръща полезнотворна алтернатива. Притежават същия ненатрапчив вкус като хлебните трохи, тъй че не биха могли да изменят вкуса на каймяната смес. И подобна на овеса са с голямо изобилие на фибри, което ще ще създаде чувството, че сте яли за по-дълъг период от кюфтетата, направени с хляб.

За гурме удоволствие - пармезан

Очевидно, пармезанът ще ви излезе солено, но ароматът на кюфтетата ще бъде на готварския максимум. Добре узрелият пармезан предлага 37% от ежедневната ви нужда от калций, 22% от всекидневната ви потребност от натрий. Доброто в случая е, че издържа в хладилника няколко месеца и непременно ще ви е готов за ползване, щом в уикенда се заемете да приготвите кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер сложете две-три чашки ситен пармезан, половин чаша свеж магданоз и 1-2 скилидки чесън. Разбийте, докато миксът оформи фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в частичките пармезан. Изпържете така с каймата.

Шайби оризовки? Разнообразните оризовки

Купували сте ония овални шайби оризовки, които са навсякъде по магазините, нали така? Те определено биха могли да представляват отчетливо интересен вариант Б на хляба. По същия начин, по който крекерите се пакетират с различни вкусове, така и оризовките ще изявят любопитен нюанс на вашите домашни кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките като за начало. Най-бързо е като ги пъхнете в найлонов плик и разтривате през тях с точилка, за да стигнат до нивото на трохи. Следващата стъпка е да миксирате с месото и подправките както обичайно се прави.

Обогатяте трапезата с тези вариации и ще останете наистина изненадани! Оригиналните кюфтета ще сюрпризират всички и ще се чудят каква е скритата съставка. Експериментирайте повече на масата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com