Ходенето до тоалетна издава различни болести – научете кои

49724
Ходенето до тоалетна издава различни болести – научете кои
Снимка: Peter H / Pixabay

Какво точно представлява изпразването на червата? По същество това е последната спирка, която храната прави, докато пътува през храносмилателния ви тракт, и съдържа много несмилаеми парченца храна и бактерии, включително нормалните видове, които подпомагат храносмилането.

„Изненадващо, повече от половината ни изпражнения са мъртви бактерии, а останалата част са остатъчни несмилаеми части от храната ни като парчета от черупки или костни фрагменти“, казва Скот Дейвид Липе, д-р, гастроентеролог в New Bridge Medical Center. в Парамус, Ню Джърси.

Как китайците диагностицират болестта според стъпалата ви!

Колко често трябва да ходите до тоалетна?

Очевидно това, което ядете и пиете, влияе върху това кога и какво, но има ли магическо число за това колко често трябва да ходите?

„Идеалният сценарий е, че се събуждате, изхождате и сте готови за деня, а след това същото се случва на следващия ден и всеки ден след това“, казва Марк Пиментел, д-р, гастроентеролог в Cedars-Sinai Медицински център в Лос Анджелис.

Но не се притеснявайте, ако това не се случва в банята ви ден след ден. Учебниците ни казват, че нормата може да бъде до три изхождания на ден или веднъж на всеки три дни. Това е доста широк диапазон. Това, което е нормално за вас, има много общо с това как се чувствате.

Ако не се чувствате зле, едно движение на червата на всеки два дни е добре, ако това е вашият модел, но ако има промяна в навиците на червата, която причинява подуване на корема или други симптоми, може да си струва да проверите.

НЕ знаете това за кръвоносната си система

Как изглежда резултатът?

Как изглеждат изпражненията ви също може да бъде индикатор за вашето основно стомашно-чревно здраве. Вашите изпражнения може да не винаги изглеждат еднакво. Животните са склонни да консумират една и съща диета ден след ден, така че изпражненията им често изглеждат еднакви, но това не е вярно за хората. Добра идея е да проверите тоалетната хартия, след като избършете и да погледнете в тоалетната, преди да пуснете вода. Цветът на изпражненията, като жълто или зелено изпражнение, може да ви каже много за това какво сте яли или дали имате здравословен проблем.

Признаци на храносмилателни проблеми

Запек

Използвате тоалетната си грешно - ЕТО защо

Седите твърде дълго... В банята е тихо. Всъщност можете да заключите вратата и да седите без прекъсване със списание, книга или, по-ве...

Запекът се определя като три или по-малко движения на червата за една седмица. Ако имате запек, изпражненията ви също могат да бъдат твърди, сухи и болезнени за изхождане. (Запекът може дори да причини болки в кръста.)

Ако наскоро сте преминали на нисковъглехидратна или кето диета, може да получите запек. Диетите са с високо съдържание на протеини, но много ниско съдържание на фибри. Фибрите увеличават обема и размера на изпражненията и улесняват движението на червата. Въпреки това, повечето от нас не получават почти достатъчно фибри.

Колко фибри имате нужда? Мъжете трябва да се стремят към около 38 грама фибри на ден, а жените около 25 грама, според Националния институт по здравеопазване.

Не е достатъчно обаче просто да ядете повече фибри. Също така е важно да пиете достатъчно вода, за да помогнете на гладкото изхождане.

Диария

Защо е ЛОША идея да поставяте хартия върху седалката на обществената тоалетна

Преживяванията в обществените тоалетни обикновено не са от най - вълнуващите. Когато обаче жизнените нужди надделеят трябва да се справ...

В противоположния край на спектъра е диария или рехави, воднисти изпражнения. Това може да бъде причинено от вирус, но има много различни причини за диария.

Когато диарията продължава около две седмици, тя се счита за „остра“. За разлика от това, хроничната диария продължава повече от четири седмици.

Кървава диария може да е признак на възпалителни заболявания на червата като болестта на Crohn или улцерозен колит, които са автоимунни състояния, които увреждат храносмилателния тракт. IBS също може да причини диария.

Диарията може да доведе до дехидратация, така че не забравяйте да пиете много течности, като бульон или спортни напитки. Лекарствата без рецепта също могат да контролират симптомите. Понякога са необходими антибиотици. Вашият лекар може също да препоръча много мека диета като диетата BRAT (банани, ориз, ябълково пюре, препечен хляб).

Слуз

Какво се случва, ако седите дълго време в тоалетната?

Този лош навик може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Със сигурност мнозина са запознати с навика да прекарват дълго време ...

Слузта в изпражненията предполага дразнене и възпаление на дебелото черво. Това никога, никога не е нормално.

Говорете с Вашия лекар относно редовната поява на слуз в изпражненията, особено ако забележите и кървене или сте имали промени в навиците на червата.

Промяна в това, което е нормално за вас

Промяната в навиците на червата, която не се обяснява лесно с промяна в диетата или започване на нови лекарства, може да бъде тревожна.

Изпражненията ви разкриват много за вашето здраве и колко често имате движение на червата е един от индикаторите. Има широк спектър от това, което се счита за нормално, и най-големият знак, че нещо не е съвсем наред, е промяна в навиците на червата, която не може да бъде обяснена с никакви промени в диетата или други фактори на начина на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии
Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Астрологията предлага уникална леща, през която разглеждаме личността си, хвърляйки светлина върху нашите силни страни и, което е интригуващо,...