Хюман дизайн: Какво е това и как работи?

7598
Хюман дизайн: Какво е това и как работи?
Снимка: iStock

Human Design (или Human Design) се появява през 1987 г. като мистично знание от основателя на днешната наука Робърт Алън Кракоуър. Това събитие съвпадна със смъртта на звездата Supernova. Това явление може да се наблюдава от върха на планина в Чили. Звезда на име 1987A обгръща планетата в поток от субатомна информация - частици неутрино (те имат малка маса и проникват в цялото пространство), а в същото време на остров Ибиса се появява информация за структурата на Вселената.

В продължение на около седмица Робърт записва идеите, които го озаряват, рисува, прекарвайки през себе си в продължение на 8 дни и 8 нощи информация за устройството на света. Хюман дизайн не е измислен от хора; той нахлу в живота на няколко пратеника на знанието, но само един човек успя да издържи на това преживяване. След което Робърт Алън Краковер престана да съществува, наричайки се с ново име Ра Уру Уху. Днес той е известен с това име като основател на Human Design.

Историята на произхода звучи малко странно и мнозина са подозрителни към нея. Ето защо Ра Уру Уху подчерта основното - не е нужно да вярвате в дизайна, трябва да започнете свой собствен експеримент с него, изследвайки себе си.

В продължение на няколко години той фундаментално излага и структурира знанията в повече или по-малко разбираем език и логика, като същевременно изучава системата върху групи от различни алтруистични хора.

Хюман дизайнът е част от структурата на големия свят. Тя включва знания като астрология, китайски IZTZIN, индуистка система от чакри, кабала, квантова физика и генетика. Чрез изучаване на хюман дизайн можете да научите информация за себе си до аминокиселините, които се предават генетично. Най-общо това е синтез на знания, чиято същност е да доведе човек до себе си, дешифрирайки личния му ДНК код, показвайки черти на характера, модели на поведение, препоръки за хранене и живот, демонстрирайки геометричен модел - карта на индивида движение през живота.

Ако си представим раждането си под формата на движение на планетите, то ще изглежда като отпечатък на небесните тела и тяхното отношение едно към друго в момента на раждането. Картата в хюман дизайна се нарича бодиграф. За да го изчислите, ви трябва точен час на раждане, място на раждане на лицето и дата.

Важно е да разберете, че хюман дизайнът не е като всяка друга система и не е хороскоп. Хюман дизайнът се различава от другите системи по това, че предлага да се вземе предвид човек, забравяйки, че има концепции за мъж и жена и предлага нова парадигма.

4 типа хора според Хюман дизайн: кой сте вие?

Има четири типа (манифестори, генератори, проектори, рефлектори) хора на планетата и всеки от тях има стратегия за вземане на решения и индивидуална карта, която описва 64 архетипа чрез концепциите за порти и канали. Типът може да се определи въз основа на определени центрове в бодиграфа. При класифицирането на типа играят роля гърлото и сакралните центрове. Има енергийни и неенергийни типове.

Енергийните типове са манифестори и генератори. Неенергийните са проектор и рефлектор. Те не генерират енергия сами, а зависят от околната среда. Затова на тези типове се препоръчва внимателно да избират с кого да общуват. Типът в човешкия дизайн е тип тяло, генетичен тип и няма нищо общо с психологията на личността.

Твоят тип според хюман дизайн

Манифестори

  • Стратегия: информирайте (възрастни), поискайте разрешение (деца)
  • Цел: мир
  • Антицел (фалшив аз): гняв
  • Аура: отворена, отблъскваща
  • Тема: влияе (на кого влияя? Ще ми отговорят ли?)

Манифесторите са хора на действието, те могат да приложат всичко, което кажат. Единственият тип, който може да действа самостоятелно според собствените си желания и планове. Те не обичат контрола, така че правят това, което смятат за необходимо, без участието на други хора. Основното правило е да съобщите действията си, за да не предизвикате съпротива и да се защитите.

Манифесторите са като нападателите във футболен отбор. Единствените, които могат да вкарат гол и да реализират всичко сами на терена. Обществени любими. Цената за такъв успех е самотата.

Генератор

  • Стратегия: Изчакайте да отговорите
  • Цел: удовлетворение
  • Антицел (фалшиво аз): разочарование, неудовлетвореност
  • Аура: отворена, прегръщаща
  • Тема: Кой съм аз? (Ще ми бъде ли зададен въпрос?)

Има два вида генератори: чисти и манифестиращи. Те се различават един от друг по това, че чистият генератор прави всичко постепенно, от първия клас до втория. Манифестиращият генератор се движи бързо след отговора. По правило от първия клас той отива направо при цариците. Той има тема на раздразнение, ако няма отговор.

Генераторите привличат хората със своята енергия. В състояние на очакване въпросите са като вкусна торта, която искате да ядете. Хората се обръщат към тях, за да ги попитат нещо. Генераторите реагират или не на проявата на самия живот. Техният недостатък е нетърпението и жаждата за бърза дейност точно сега, което води до разочарование и провал. Те ще разберат кое е правилно и кое грешно само след като зададат правилния въпрос. Те не знаят посоката си, те разбират живота в момента. Генераторите не се препоръчват да правят първата стъпка, да инициират.

Във футболен отбор те биха играли ролята на защитник. Те чакат да им хвърлят топката. Силата е в реакцията на топката.

Проектор

  • Стратегия: изчакайте покана
  • Цел: успех (получаване на признание)
  • Антицел (фалшиво аз): горчивина, негодувание
  • Аура: фокусирана, поглъщаща
  • Тема: кой си ти? (ще ме забележат ли?)

Стратегията на проектора не работи през цялото време и се прилага само за важни теми: кариера, взаимоотношения, място на пребиваване. Проекторът трябва да се научи да чака талантът да бъде признат и поканен, само тогава той може да реализира потенциала си. Поканата за него е като разрешение да използва енергията на някой друг. Прожекторът трябва да се научи да се доверява на биохимията си, да чака някой да разпознае талантите му чрез аурата му и да го покани.

Във футболния отбор има полузащитници. Те се намират между манифесторите и генераторите. Те осигуряват координирана игра, дават топката на нападателите и я връщат обратно на защитниците. Талантът е в посоката, в задаването на вектора. Те виждат кога могат да вкарат гол, за да спечелят.

Хюман дизайн: новата система, по която всички полудяха

Рефлектори

  • Стратегия: изчакайте 29,5 дни
  • Цел: изненада
  • Антицел (фалшиво аз): разочарование
  • Аура: съпротива, опитване
  • Тема: Кой съм аз днес? (мога ли да бъда себе си?)

Този тип е различен от другите. Единственият тип, който живее според лунния календар и всички типове живеят през целия цикъл. Препоръчително е да се вземат решения след 29,5 дни. Разчитайте на авторитета на хората около вас.

Ролята на рефлекторите е дълбока. Те са тук, за да обединят всички и да върнат концепцията за единство, а не за разделение. Всички рефлектори буквално сканират заобикалящата ги среда и могат да имат мистични способности. Рефлекторите са като хамелеони, отразяващи други хора, но най-важното нещо, което трябва да запомните е, че не можете да се идентифицирате с тези „огледала“. Страхуват се да не бъдат невидими. Препоръчително е да не седите на едно и също място и да сменяте местата.

Футболният отбор има вратари.

Каква друга информация можете да научите от бодиграфа?

В картата можете също да видите червени и черни колони, където са посочени планети, врати и линии. Вътре в бодиграфа има девет центъра , взети от системата на индуистките чакри. Всеки център има отделни функции. Значението на цветовете за центровете няма значение.

Всичките девет центъра са свързани помежду си чрез канали, които действат като трансформиращи агенти, свързвайки енергията на центровете. Всичко, което е посочено в черно е информация за лицето. Всичко показано в червено е проектно изчисление. Изчислението на личността се основава на датата на раждане, а изчислението на дизайна се основава на дата приблизително 88 дни преди раждането. Това е най-очевидната разлика от другите системи.

Червеният цвят ни показва къде може да се чувстваме несигурни. Това се отнася до подсъзнателната част. Всичко, което е черно, принадлежи към съзнателната част. Има и 12 профила - различни комбинации от линии, които говорят за качествата на човека. Но за да разберат това, анализаторите ги изучават в продължение на години, тъй като много фактори влияят на тълкуването.

Хюман дизайн променя живота на човека, благодарение на отговорите на въпросите – „защо реагирам така“, „кой съм аз“, „как вземам решения“, „на какво мога да разчитам в живота си и къде съм отворен към влиянието на други хора, показващ вектор на релаксация."

Знанието за себе си, как работи механиката на тялото ви, как умът хвърля и поставя капани ви тласка към по-осъзнат живот и избор. Това е като инструкция за прилагане на себе си в живота. Ако всеки от нас получи такъв при раждането си, тогава щяхме да сме по-малко напрегнати и щяхме да възпитаваме децата според природата им. Намирането на вашата цел започва с изследване на себе си, вашите цели и разбиране на истината. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com