Има 5 ефикасни метода да не ЗАДЪРЖАТЕ вода в организма

18608
Има 5 ефикасни метода да не ЗАДЪРЖАТЕ вода в организма
Снимка: https://unsplash.com

Задържането на вода в организма може да доведе до подуване на крайниците, подпухнало лице, усещане за тромавост. Доста неприятно чувство. Може да задържате вода по няколко причини: при проблеми с щитовидна жлеза, сърцето, артрит; заради менструалния цикъл или начина на живот, който водите. Важно е да се консултирате с лекар, особено ако става дума за медицински проблем.

Някои от симптомите на задържане на течности в организма са свързани с подут корем, вдлъбнати места по кожата, трудно подвижни стави, подути крайници, подпухнало лице, рязко покачване и сваляне на тегло.

Колко вода всъщност трябва да пием

Не съществува еднаква норма за употребата на вода за всеки човек, но по този въпрос си струва да се придържате към някои препоръки, каз...

Ето как може да се противопоставите на задържането на течности и да прекратите процеса, ако сте здрави и нямате сериозен здравословен проблем, изискващ лекарска намеса.

Подобрете храненето си – ако до този момент не сте следили каква храна консумирате, време е да започнете. Здравословния начин на живот е свързан пряко с балансираното хранене. За ограничаване на задържането на вода ще ви помогнат протеините, калия, магнезия и витамин В6. Нека в менюто ви присъстват черен шоколад, целина, авокадо, яйца, скумрия, ананас, кайсии, артишок, смокини, аспержи, цвекло. Ограничете храните, съдържащи прекомерни количества сол като консервирани зеленчуци, извара, спортни напитки, бисквити.

Спорт – много належащ, особен ако водите заседнал начин на живот. Ако седите дълго време на едно място, вероятно у дома виждате, че краката ви са подути. Това може да е индикация за задържане на вода. За да се справите с проблема, ходете на фитнес, правете упражнения у дома, разхождайте се повече, плувайте. Спортът винаги е добра идея, независимо какъв точно ще изберете.

Премахнете стреса от живота си – когато сте стресирани, в тялото се освобождава хормона на стреса, който съдейства за задържането на течности. Отървете се от него с помощта на медитация, йога, дихателни упражнения и повече неща, които подобряват настроението ви.

Дори 1% дехидратация може да наруши мозъчните ни функции

Според последни медицински проучвания, дори 1% дехидратация оказва отрицателно въздействие както върху настроението, така и върху конце...

Набавете си пълноценен сън – който да бъде достатъчно, че да се чувствате добре. Важно е да установите режим, който да ви осигурява достатъчно сън. Липсата на такъв може да доведе не само до задържане на течности, а и до покачване на килограми, проблеми със сърцето, диабет, високо кръвно и т.н. За да избегнете тези проблеми и като превантивна мярка, осигурете на тялото пълноценен сън и почивка между 7-9 часа всяка вечер. Важно е да се наспивате и да имате здрав сън през нощта.

Посетете сауна – страхотен начин за почивка, релаксиране и спиране на процеса по задържане на течности. За кратко време, прекарано в сауна може да загубите до половин литър течности.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com