Има цели 6 хитринки да изгорите КАЛОРИИ без физически натоварвания

3774
Има цели 6 хитринки да изгорите КАЛОРИИ без физически натоварвания
Снимка: iStock/Guliver

Започва подготовката за горещите месеци и изгарянето на натрупаните мазнини вследствие от вкусотиите, приготвяни по повод скорошните празници. Това обаче е бива да се случва чрез строги диети, които изключват важни хранителни групи и дори гладуване, ами чрез здравословно и баласирано хранене, както и нужните тренировки и спорт. Днес ще ви представим 6 начина, благодарение на които да изгорите нежеланите мазнини, без да е необходимо да сте редовни във фитнес залата. Ето ги и тях:

Къпете се с гореща вода

8 храни, от които се чувстваме сити, а имат малко калории

Храната е един от факторите, които имат най-голямо влияние върху качеството ни на живот, затова ако се стремим към добро здраве, е преп...

При вземането на душ с висока температура на водата, тялото се бори, за да запази телесната температура в норма, което пък води до напрежение и изгаряне на калории. Гореща вана или душ в продължение на един час могат да ви избавят от цели 130 калории.

Пийте студена вода

Водата е изключително важна при свалянето на килограми, а и за да функционират системите в тялото ви правилно. За да поддържате добра хидратация са ви необходими около 2 л дневно, спрямо телесното ви тегло. Обаче е от значение и каква вода предпочитате – съветваме ви да пиете студена вода, която подпомага за забързването на метаболизма и съответно – изгарянето на повече калории през деня, без физическо натоварване във фитнеса.

Приемайте зелен чай

Зеленият чай е една от най-известните напитки, подпомагаща борбата с килограмите. Той е мощен антиоксидант, който влияе благоприятно не само на кожата, но и на килограмите – спомага за по-бързото изгаряне на мазнини и забързва метаболизма. За оптимални резултати и видим ефект обаче е нужно да го консумирате ежедневно в количество по 3-5 чаши на ден.

Това, че се изпотяваме повече означава ли, че горим повече калории?

Някои се потят много, особено когато тренират. Все пак, потенето след интензивна тренировка показва, че сме изгорили калориите и усилия...

Извършвайте ежедневни домакински задължения

Понякога малките дейности, които правите вкъщи, за да поддържате дома си чист, ви помагат в изгарянето на калории без дори да знаете. Например половин час почистване на банята е равностоен на половин час на ходещата пътека, сравнено при изгарянето на калории. Затова, ако не намирате време или просто не обичате да посещавате фитнес залата – наблегнете на домакинските задължения, като едновременно с „тренировката“ ще имате и почистен дом.

Понижете температурата вкъщи

Смята се, че по-ниските стайни температури спомагат за отслабването. Това сочат и някои проведени проучвания, които смятат, че по-ниските температури имат същия ефект като пиенето на студена вода.

Миризма на ванилия

Лесни начини за горене на калории

Не е нужно да гладувате или да прекарвате часове в залата. Можете да правите всички тези неща, които ви предлагаме в статията, и да изг...

Още една хитринка е да добавите покрай себе си или да носите със себе си ароматизатор с аромат на ванилия, за който се смята, че потиска желанието за хапване на нещо сладко. Парфюм или лепенка с такъв аромат също са ефективни алтернативи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com