Имение на Пабло Ескобар стана увеселителен парк

36004
Имение на Пабло Ескобар стана увеселителен парк

Мястото, където един от най-богатите престъпници в света, колумбийският наркобарон Пабло Ескобар, е осъществявал много от своите сделки, сега е реконструирано и вече се е превърнало във важна туристическа дестинация в Колумбия, предаде КРОСС.

Наркобаронът придобива имението „Наполес” през 1978 г. и оттам организира първите си сделки за трафик и продажба на дрога. Сега мястото е собственост на държавата и е превърнато в огромен увеселителен парк, посещаван от 9000 души дневно. Подновяването на парка започна миналата година. На входа му все още може да се види прототип на първия самолет, натоварен с кокаин и изпратен за Съединените щати от Ескобар.

Посетителите на парка могат да се порадват на различни екзотични животни. Сред тях са и 3 хипомотама, които наркобаронът внася през 1984-та година от Африка. В момента в увеселителния парк живеят 25 хипопотама, а това го превръща в дом на най-голямата популация на диви животни от този вид извън Африка.

Джон Окампо - управител на парка: "Някога тук царуваше беззаконието. Сега вече всичко е легално."

Освен увеселителни съоръжения в парка могат да се разгледат къщата, в която е живял Пабло Ескобар, както и негови коли. За разлика от всички подновени съоръжения, неговият дом и автомобилите му не са реставрирани. Други интересни експонати, които туристите могат да разгледат, са редица снимки и статии, посветени на известния наркобарон.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com