Интернет промени разбирането за лукс

46847
Интернет промени разбирането за лукс
Снимка: Thinkstock/Guliver

Луксът вече не е същият както преди 5 години и причина за това е интернет. Това показват последния доклад на лондонската компания Martini Media, цитиран от Luxury Daily.

Според проучването вкусът на купувачите на луксозни стоки вече не е ориентиран само към ексклузивните продукти, типични за определена класа, а по-скоро към по-редки оферти. Фактор за това е интернет, който влияе на избора на отделните купувачи. Според проучването има промяна и в методите за реклама на луксозни стоки, които са се насочили предимно в онлайн пространството.

"Преди всичко мога да кажа, че количеството на потребители на луксозни стоки се увеличава много бързо, особено в САЩ и това ще предизвика промени", коментира директорът на Martini Media Ерик Павелка.

Освен промяна в маркетинговите стратегии интернет оказва влияние и върху причините и търсенето на скъпи стоки. Разширяването на употребата на мобилен интернет и фактът, че много хора разчитат на телефона си за търсене и купуване на стоки, води дотам, че за луксозните марки става все по-важно да са онлайн. Според доклада 83% от купувачите на луксозни стоки прекарват известно време в интерет, проучвайки желания продукт, преди да го купят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно