Искате да боядисвате косата си у дома: придържайте се към тези 10 правила

28303
Искате да боядисвате косата си у дома: придържайте се към тези 10 правила
Снимка: iStock/Guliver

Домашното боядисване на коса е често срещана и позната процедура за много жени днес. Трябва да сте наясно, че има много рискове за вашия външен вид и състояние на косата. Ако искате да се насладите на резултата и да не увредите косата си, не забравяйте да спазвате тези 10 правила.

Започнете да боядисвате само тила главата - това е най-студената зона и боята ще действа най-бавно тук. Ако имате сива коса, също трябва да я боядисате в самото начало.

Нанасяйте боята от корените към краищата. Не движете четката в различни посоки. По този начин нарушавате структурата на кутикулата, косата след боядисване ще бъде чуплива, повредена.

Наситеност на цветовете. Експертите съветват да нанесете боята за коса на доста дебел и плътен слой. Не разнасяйте боята само, за да получите достатъчно покривност. Разбира се, косата ще бъде боядисана, но интензивността на цвета може да ви разочарова.

Времето за боядисване на косата трябва да започне от момента, когато боята е напълно нанесена върху косата, а не когато първият кичур бъде боядисан. Така няма да се получи желания от вас цвят, ще бъде неравномерен.

Ако сте избрали светъл нюанс, това ще отнеме повече време, отколкото за тъмните цветове. Имайте предвид, че не може да определяте времето сами, тъй като можете да повредите косата си, да я изсушите. Говорете първо със стилист.

Имайте предвид, че боята изветрява, така че не трябва да смесвате препаратите много преди боядисване. Веднага след като боята влезе в контакт с въздуха, започват окислителни процеси и качеството драстично намалява.

Ако планирате да разделите опаковката с боя наполовина, вземете необходимото количество от продукта и веднага затворете опаковката много плътно.

6 тайни за красивата коса, които може би не знаете

Не е тайна, че състоянието на косата до голяма степен зависи от генетиката. Но грижите, които се полагат за нея, както и редовните оздр...

Когато използвате оцветител, не забравяйте да тествате за алергична реакция 48 часа преди процедурата. Изцедете малко количество от продукта, нанесете го на сгъвката на лакътя или зад ухото. Ако след 10-15 минути кожата не ви сърби, няма странични реакции, можете спокойно да използвате боята. Моля, обърнете внимание, че такъв тест трябва да се провежда редовно, тъй като химическият баланс на тялото може постоянно да се променя и резултатът може да бъде обратен.

Направете тест за алергия преди оцветяване у дома и в салона. Ако специалистът пропусне този момент, в процеса може да почувствате парене, сърбеж, дискомфорт. Понякога последствията стават много по-лоши, но нито един салон няма да застане на страната на клиента. Погрижете се за здравето и красотата си, не търпете неудобства по време на процедурата.

Когато решите сами да боядисате косата си, съществува риск косата да бъде "изгорена". Можете също така да нараните скалпа, рискът се увеличава при използване на светли нюанси и окислители 9-12%. Ако се страхувате да не се нараните, добавете специално масло към боята, една ампула ще бъде достатъчна. Продуктът ще спомогне за поддържането на здрав скалп и косата няма да изсъхне. Момичетата със свръхчувствителен скалп трябва да се откажат от домашната процедура.

Основни правила

· Преди боядисване разделете косата си на 4 зони, прокарайте 2 перпендикулярни разделителя през косата.

Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят експертите за това

В последно време много експерти и стилисти все повече съветват дамите да се откажат от миенето на косата с шампоан и да експериментират...

· Нанесете боя върху челото и слепоочията последно, там косата е тънка и бързо поема пигмента. Ако върху слепоочията има сива коса, нанесете боята там в самото начало на процедурата.

· Ако искате да направите някои части по-светли, първо нанесете върху тях.

· Ако сте избрали боя с интензивен червен нюанс, след това разпределете боята по дължината на косъма, отклонявайки се от корените с 2-3 см. Накрая, нанесете боята върху краищата и корените.

· Нанесете боята върху разделените части и след това боядисайте косата на тила.

Следвайте тези препоръки и домашното боядисване ще бъде не само ефективно, но и напълно безопасно за вас и косата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com