Искате нещо сладко, солено или кофеин? Ето какво ви казва тялото!

7359
Искате нещо сладко, солено или кофеин? Ето какво ви казва тялото!
Снимка: iStock/Guliver

Типичната ситуация. Лежите си на дивана след дълъг ден, гледате любимия си сериал и изведнъж ви се прииска да хапнете нещо. Опитвате се да устоите на това желание, но то става все по-силно и по-силно с всяка минута. Накрая не издъжате и прибягвате до любимото си лакомство. Какво би било то? Сладко или солено? А усещали ли сте непреодолимо желание за кофеин през деня? Ако да, то трябва да прочетете следващите редове. В тях разкриваме какво точно означават желанията за сладко, солено и кофеин и какво иска да ви каже тялото ви с тях:

Глад за сладко

Сладките лакомства често се свързват с ПМС. Не е доказано, че дефицитът на магнезий причинява симптоми на ПМС, но някои проучвания показват, че увеличаването на количеството минерал, което приемате с храната, може да намали симптомите на ПМС като раздразнителност, задържане на течности и глад за сладко.

Защо постоянно сте гладни? Научете 6-те причини за това

Много хора не могат да поддържат идеалното за тях телесно тегло, защото твърдят, че постоянно са гладни и не могат да прекарат повече о...

Как да се справите: Увеличете консумацията на храни, богати на магнезий. Добавете спанак и бобови растения към обяда си и закуска от ядки и семена, за да сте сигурни, че тялото ви получава правилните хранителни вещества.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СЛАДКО, МАРМАЛАД И КОНФИТЮР

Глад за солено

Ако имате желание за пържени картофи или други солени неща като картофени чипсове и снакс, може да сте леко дехидратирани. Изследвания също така показват, че соления глад може да бъде свързан с дефицит на калций.

Как да се справите: Обърнете се към богати на калций храни като кисело мляко, кефир, бадеми, тофу, сусам и сардини. Ако все пак се отдадете на апетита за солена храна, имайте в предвид, че това временно ще повиши нивата на калций, подвеждайки тялото да мисли, че приема калций, когато не го прави.

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас. Ако има кой да го разчете правилно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

Жажда за кофеин

Гладът за кофеин е малко по-различен. Ако жадувате за кафе, това може да е по навик или заради физиологични нужди - като че ли сте уморени и тялото ви е свикнало с кофеина, който му помага да се събуди.

Купете гарафа за бюрото си и дръжте на нощното си шкафче бутилка вода, която да ви напомня да рехидратирате през целия ден.Важно е да се отбележи, че ако трябва да повишите енергийните си нива, кафето не е решение. То е стимулант, който не осигурява енергия.

Как да се справите: Помислете за това, което го предизвиква. Ако пиете кафе по навик, или посягате към кафето винаги, когато се почувствате тъжни и унили, време е да промените тези навици и да се обърнете към по-здравословно решение. Няма нищо лошо в ежедневния прием на любимата чаша кафе, но ако започнете да увеличавате дозата, това не е добър знак.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com