Кажете ни в кои ден от седмицата сте родени, за да ви кажем какъв човек сте

5037
Кажете ни в кои ден от седмицата сте родени, за да ви кажем какъв човек сте
Снимка: iStock/Guliver

Както датата, така и деня на раждане е много важен за определяне на личностните характеристики в астрологията. Днес сме събрали информация, която класифицира всеки човек по характер, според деня от седмицата, в които се е родил - нещо като личен хороскоп, в които ще се разпознаете със сигурност.

Понеделник

Родените в първия ден от седмицата са покровителствани от Луната. Още в Древността хората казвали, че в понеделник се раждат онези, които могат да постигнат всичко, което пожелаят, стига да разберат какво е то. Тези хора са чувствителни, емоционални, откровени и открити. Лесно се приспособяват към околния свят и умеят да се адаптират към всеки човек. Талантите им се разгръщат добре - както в научните дисциплини, така и в изкуството. Повечето рисуват много добре. Трудолюбиви са, но не обичат да преодоляват трудности. Много често им се сменя настроението.

Понякога прехвърлят собствените си проблеми на други хора. Предпочитат да са край силни хора, за да се чувстват защитени. Ценят и обичат семейството си - верни са на партньора си духовно, сексуално и финансово. Общителни са, но разкриват чувствата си само пред много близки хора. Големи фантазьори и мечтатели са - умеят да създават илюзия за себе си. Затова обикновено остават тайна за околните - никой не знае цялата истина за тях.

Вторник

Покровителят на родените във вторник е Марс - той ги дарява с мъжество, агресивност, физическа сила, желание да заемат първото място. Родените в този ден от седмицата се стремят да постигнат всичко в живота сами, обичат да са самостоятелни, не търпят възражения. И жънат успехите си благодарение на своята непоколебимост, винаги довършват започнатото. Но ако се появи някакво съмнение, то може да ги доведе до апатия. Те са много импулсивни и това нерядко им прави лоша услуга. На работното място имат трудности, защото първо действат, а после мислят.

Сряда

Техен покровител е Меркурий - планетата, която носи името на бога на търговията. Хората, родени в този ден, винаги са там, където нещо се случва - за тях скуката е враг №1. Те са родени търговци и имат нюх за сключване на всякакъв вид сделки. Могат да изградят прекрасна кариера като банкери и финансисти. Но понякога ги погубва лекомислието. Жената, родена в сряда, държи да бъде център на внимание. Обича да се заиграва и да разбива мъжките сърца - изкусно флиртува просто, за да се убеди в своя чар или за да ускори някаква важна работа.

Притежава горещ темперамент и обича промените, но въпреки това търси стабилен партньор за цял живот. А мъжът, роден в сряда, е любимец на жените - трудно е да го задържиш на едно място. Ако реши да се ожени, избраницата му скоро разбира, че в по-сложни житейски ситуации нейният партньор е дете. Той обича последната дума да е негова, но се поддава лесно и на уговаряне.

Четвъртък

Юпитер, планетата на щастието и изобилието, бди над родените в четвъртия ден от седмицата. Върховният бог Юпитер е щедър и дарява хората с всевъзможни таланти. За родените в четвъртък казват, че имат ангел хранител. Те се стремят към успеха и упорито преодоляват всякакви прегради. Доброжелателни са и вярват в себе си. Жените кипят от енергия, умеят да напътстват хората, които търсят съвет и опора. Едновременно с това поддържат дистанция в общуването.

При взимане на решения се ръководят и от сърцето, и от разума, но невинаги постъпват правилно. Мъжете, родени в четвъртък, не бързат да се задомяват. Те горят от желание да попаднат на най-екзотичните места по света. Повечето се стремят да си намерят работа зад граница. Обичат да използват всяка възможност, за да получат нови знания, като съвсем справедливо смятат, че съдбата им е в техните ръце.

Петък

Родените в петък са във властта на Венера. Тя ги дарява с любов— те обичат и са обичани цял живот. Облагодетелствани са с красива външност, но и са чаровни, обаятелни хора. Те са много приказливи и им доставя удоволствие да говорят. При разговор с тях на човек му се струва, че го съблазняват, дори да не е така. Обичат семейството и близките си - помагат им, карат ги да усещат радостта от живота. Няма смисъл да ревнувате такъв човек - само домашният уют и пълната свобода могат да го задържат. Ценят стабилността и постоянството. Върви им във финансовата сфера.

Събота

Сатурн влияе на родените в събота и това определя неспокойния им живот. Те са изключително трудолюбиви, отговорни, търпеливи и разумни. Убедени са, че бъдещето им зависи само от самите тях. Крачка след крачка, те се движат към целта си. Жените привличат мъжките погледи със своята женственост, която се опитват да крият зад привидна непристъпност.

Всъщност в душите им бушува вулкан от чувства. Влюбват се с цялото си сърце и не сменят мъжете като носни кърпички. Предани и верни са. А на мъжете, родени в събота, се е паднало да се борят за щастието си. Представителни и сериозни, тези мъже са далеч от образа на прелъстителя – намират си стабилна партия в живота, за която домът и децата да са най-важни. Обожават семейството си и правят всичко, за да създадат комфорт на близките си. Винаги са погълнати от работата си и тя им се отблагодарява. Не държат на външния вид.

Неделя

Смята се за един от най-късметлийските рождени дни. Техен покровител е Слънцето и това ги дарява с неизчерпаема енергия. Тези хора могат да се реализират навсякъде и да им върви винаги и във всичко. Но понякога става точно обратното – превръщат се в неудачници в живота.

Съдбата ги дарява с харизма, сила на духа, външна красота, ум, доброта. Но именно това усещане за благодетелност е тяхната ахилесова пета, защото, като свикват от малки да получават всичко, с времето престават да полагат каквито и да било усилия, като очакват всичко да им дойде наготово. Така перфектните им заложби атрофират и се превръщат в егоцентризъм и мързел. Преломният момент в техния живот е след 33, когато съдбата започва да си събира от тях дълга за всичко, което са получили като дарове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com