Как бързо и лесно да почистим дома си през есента

8513
Как бързо и лесно да почистим дома си през есента
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас е чувал за основното почистване на домове. Това е онова време от годината, когато изхвърляме огромните отпадъчни торби и се впускаме към основно разтребване на цялата къща. То всъщност трябва да се състои поне два пъти през годината.

Става въпрос за основната дезинфекция на обитаваните площи. Затова съществува така нареченото есенно почистване.

Ключови задачи по време на есенното почистване

Пренареждане на мебелите

Основен акцент е пренареждането на мебелите. Всяко семейство се стреми към това да сведе до минимум дреболиите, на които се отдава повече внимание по време на ежедневната подредба.

Докато протича самото разместване и промяната в интериора, то ние от Borisov-Clean.com ви препоръчваме да премахнете с подходяща кърпа и препарат натрупалия се прах, така че да може домът ви да се освежи максимално.

Чистене на прозорците

Колкото и омразно да ви звучи това начинание, то невъзможно е да бъде избегнато. Съветваме да се заредите с огромна доза търпение и ентусиазъм, преди да се впуснете в него.

Преди да грабнете в ръка измиващите средства, то проверете внимателно уплътненията. Възможно е някой от тях да бъде скъсано. Ако през пролетта и лятото, амортизираните уплътнения не са ви създавали проблем, то през есента нещата биха изглеждали по коренно различен начин.

Докато измивате прозорците, можете да се възползвате от един малък и изпитан трик, а именно добавянето на спирт към препарата за почистване. Хартиената кърпа е задължително средство, ако не желаете върху стъклените повърхности да остават грозни следи.

Избягвайте използването на вестници, тъй като мастилото на съвременните четива се различава коренно от на тези в миналото и е твърде вероятно да останат следи.

Подреждане на гардероба

В бързината и притиснати от времето немалко от семействата пропускат разчистването на шкафове и гардероби. Това обаче е задължителна част от целия този процес, ако искате на финала да изпитвате удовлетворение от добре свършената работа.

Не задържайте по шкафовете дрехи, които не възнамерявате да обличате. Някои от тях може да изхвърлите, а други да дарите на по-бедните от вас. Ако имате поне едно дете, то прегледайте и неговия гардероб. Децата растат изключително бързо и дрехите им стават малки за отрицателно време.

Сортиране на козметичните принадлежности

Когато редовно почиствате банята, то навярно няма да е необходимо да се вглъбявате в нейната дезинфекция по време на есенното занимание. Затова ние от Borisov-Clean.com съветваме да отделите част от времето си за сортиране на козметичните принадлежности.

На голяма част от тях срокът на годност вече е преминал, затова директно можете да ги запратите в кофата за боклук. Други, които не сте ползвали и не възнамерявате да ползвате, също можете да прибавите към отпадъците.

В случай, че се нуждаете от професионална намеса, то Borisov-Clean.com е перфектно решение за вас. Действайте разумно и бъдете прагматични!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com