Как да имаме хубав тен? Eфективни методи!

3517
Как да имаме хубав тен? Eфективни методи!
Снимка: iStock

Гладката, сияйна кожа е мечта за много от нас. Какво да правите, за да се радвате на красив тен без грим всеки ден?

Ако нямаме добра основа, няма да строим къща. Същото е и с грижата за кожата – за да се радваме на красивия й вид, трябва да въведем подходящи грижи и принципите на здравословния начин на живот. Ще видим ефекта върху кожата веднага!

Как да имаме перфектен тен?

Какво да направим, за да изглежда кожата ни свежа, здрава - просто красива? Трябва да се грижите за кожата си всеки ден и да спазвате най-важните правила за грижа, препоръчани от експертите. Ето най-важните от тях: 

Ежедневно, задълбочено почистване на кожата сутрин и вечер - само чистата кожа ще абсорбира активните вещества от следващите стъпки на грижа. Можете да изберете двустепенното почистване на кожата, което корейските жени обичат. 

Защита срещу UV лъчение - използвайте слънцезащитен крем със SPF 50 през цялата година, също и в облачни дни. Кожата ви ще ви благодари за това след много години.

Home SPA веднъж седмично – първо правете ензимен пилинг, който ще отпуши мастните жлези и ще се отървете от мъртвата кожа, а след това нанесете маска, съобразена със състоянието и нуждите на кожата ви, която има високи концентрации на активни вещества. Това е допълнителна стъпка, която ще ви позволи да подобрите ежедневната си грижа.

Овлажняване - всяка кожа се нуждае от хидратация, независимо дали е суха, мазна или склонна към акне! Не забравяйте за тази стъпка и инвестирайте в ежедневен овлажняващ крем, например с хиалуронова киселина.

Методи за хубав тен според козметолог

Възможно ли е да съхраним тена си за по-дълго време и как да го постигнем

Всички чакаме с нетърпение лятото, за да съберем бронзов загар, потъмнявайки тена на кожата си. Онзи шоколадов външен вид е мечта на мн...

Често забравяме, че освен козметиката , редица други фактори влияят на външния вид на кожата ни. Ние се фокусираме върху грижите, често не се интересуваме от основните неща: сън и регенерация, физическа активност или диета. И без тях дори най-скъпата козметика няма да направи много! Ето 10 стъпки към красив тен , които трябва да бъдат представени незабавно.

Редовност

След един ден от диетата, ние няма да свалим излишни килограми, както - след еднократна употреба на козметика кожата ни няма да се промени магически. Ключът е редовността – ежедневно, щателно, но нежно почистване на кожата сутрин и вечер, съчетано с овлажняване и фотозащита.

Погрижете се за здравословна диета

Разнообразната диета, богата на зеленчуци, плодове, риба, яйца, постно месо, бобови растения и семена, е богата на витамини, минерали и антиоксиданти. Те са отговорни за здравия и сияен тен!

Тен от плодове и зеленчуци, който е по-хубав от слънчевия

Красивият загар това лято е гарантиран. И днес не говорим за козметика. През лятото диетата ни трябва да включва пресни зеленчуци и пло...

Останете хидратирани

Тялото ни (и следователно кожата) се състои от 60-70% вода, поради което питейната вода е толкова важна. Кожата, овлажнена отвътре, ще бъде мека, гладка и опъната.

Бъдете физически активни

Изберете вида дейност, която ви харесва. Погрижете се за насищането на клетките на кожата с кислород и това ще ви се отплати с красив външен вид!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com