Как да избегнете лошия късмет, идващ от счупеното огледало?

2515
Как да избегнете лошия късмет, идващ от счупеното огледало?
Снимка: iStock/Guliver

Огледалото е основен елемент в дома и в тоалетната чантичка на всяка жена. Но ако се счупи, най-добре е да се отървете от него възможно най-скоро.

Какво да правим, ако огледалото се счупи?

Преди всичко: не докосвайте парчетата с голи ръце. Първо, за да не се нараните, и второ, за да не поемете отрицателна енергия. Според общоприетото вярване, огледалото събира цялата негативна енергия в къщата и се счупва едва когато границата вече е превишена. Когато почиствате счупено огледало, носете ръкавици и не гледайте в парчетата, за да не привлечете нещастие към себе си. По-добре ги покрийте с тъмна кърпа и ги изметете с метла и кофичка.

Какви са народните поличби?

За да не привлече счупеното огледало нещастие в дома ви, може веднага след произшествието да хвърлите щипка сол през лявото си рамо. Ако вярвате в поличби, тогава знаете, че Изкусителят обикновено стои именно там и нашепва своите мрачни мисли – но солта ще го заслепи и временно ще отвлече вниманието му от вас, а вие ще имате време да изчистите всичко. Друг изпитан народен метод: да се завъртите три пъти около оста си обратно на часовниковата стрелка. Това ще обърка злите духове и ще ги накара да стоят по-далеч от вас (а вие отново може спокойно да продължите чистенето).

Какво да направите, ако огледалото се счупи, за да не ви споходи нещастие

Какво да правим с парчетата?

Според общоприетото схващане, най-добре е счупените парчета да се предадат на земята, с други думи: да се заровят по-дълбоко – така те със сигурност няма да ви навредят. Ако това не е възможно, трябва да се отървете от тях по най-бързия начин. Главното е да не ги оставяте в дома си за дълго (и определено не трябва да съхранявате счупени или напукани огледала!)

С какво да заменим счупено огледало?

Логично е: с ново огледало. Езотериците съветват колкото може по-бързо да купите ново, по-голямо, за да замените счупеното и да го окачите на мястото на предишното. А най-добре е да не казвате на никого за инцидента и да се опитате да го забравите възможно най-скоро. Лошото привлича лошо – затова, колкото по-дълго си спомняте за произшествието, толкова по-трудно ще бъде да се избавите от други главоболия и неприятности. Не придавайте голямо значение на случилото се и просто продължете с живота си.

Ами ако огледалото се счупи на улицата?

В такъв случай вземете (с ръкавици!) парчетата, без да ги гледате, и ги изхвърлете в най-близката кофа за боклук. Така те не ще ви донесат вреда, беда или нещастие.

Какво ще стане, ако си оставите счупеното огледало?

Тогава рискувате да бъдете повлияни от негативната енергия в парчетата. Народното поверие обещава 7 лоши години за хората, които държат счупено огледало в жилището си.

През цялото това време ще ви тормозят болести и, въобще, различни неразположения и болежки, защото ще навредите и на собственото си здраве – счупеното огледало ще изцежда жизнените ви сили.

Какво означава да счупиш огледало - а ако стане случайно?

При това, понеже огледалото се разпада на няколко фрагмента при удара, се смята, че и животът на неговия собственик се превръща в пълен хаос. За всеки случай, е по-добре да се отървете от счупеното или напукано огледало възможно най-скоро.

Ако огледалото само падне, без да се счупи?

Значи сте извадили късмет. Може в живота ви да възникнат известни неприятности, но ако огледалото не е повредено или напукано, те ще ви заобиколят и всичко ще бъде решено благополучно.

Главното е бързо да върнете огледалото на мястото му и да го закрепите по-добре, та подобни изненади да не се случват отново. Защото, никога не се знае – както казва Коровиев в „Майсторът и Маргарита“: „Елмазна доня, може следващия път Фортуна да не е толкова благосклонна!“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com