Как да изберем подходящ крем според възрастта

6913
Как да изберем подходящ крем според възрастта
Снимка: iStock

Грижата за кожата е елемент от ежедневието, което се променя с годините. С възрастта структурата и функционирането на кожата претърпяват множество промени, така че грижите за нея трябва да бъдат съобразени с нуждите на всеки индивид.

За да разберем дали е оправдано да се маркират кремове с индикация за възраст, ние анализирахме съставите на избраните кремове в следните диапазони: 20+, 30+, 40+ и 50+.

За да отговорим на много въпроси относно правилния крем за себе си, ви представяме статия за грижата в зависимост от възрастта. Ние се фокусирахме върху активните съставки, които определят възрастовата класификация. Като вземете крема или прочетете съставките, отсега ще разберете дали козметиката е подходяща за вас.

Грижа за кожата 20+ и 30+

След 25-годишна възраст кожата ни започва процес на стареене – естествен процес, който варира различно за всеки. Тогава губи своята еластичност и еластичност, колагеновите и еластиновите влакна отслабват, появяват се първите бръчки. 

На тази възраст грижата за кожата трябва да се основава преди всичко на правилното хидратиране на кожата и предотвратяването на бръчки. През този период може да има и акне, черни точки, комбинирана или дори мазна кожа. Тогава е необходимо да се противодейства на проблемите. За ежедневно измиване се препоръчват пяни или деликатни гелове с нормализиращ ефект.

Защо не бива да държим крема в банята

От време на време е необходимо да преразгледаме стратегическите си запаси от козметика и да изчистим нашите козметични „кошчета&l...

Кремът трябва да е с лека формула с по-малко мастни киселини, за да не натоварва кожата, склонна към кожни обриви. Съставките на такава формула трябва да са некомедогенни овлажняващи вещества (не запушващи мастните жлези), против бръчки и регенериращи (мазна кожа – показания са вещества, които регулират работата на мастните жлези и успокояват възможните възпаления).

Грижа за кожата 40+

След 40-годишна възраст признаците на стареене стават все по-видими, така че козметиката, насочена към тази възрастова група, трябва да осигурява съставки против бръчки, стягащи, овлажняващи и подхранващи.

За почистване на кожата използвайте нежни почистващи продукти, които няма да нарушат защитния слой на кожата (на тази възраст вероятността от изсушаване е по-вероятна). 

Много растителни екстракти се характеризират с полезни овлажняващи свойства (алое вера, европейска маслина, бяла ружа) и против стареене (лоза, гинко билоба, авокадо).

Съвети: Как да изберем най-подходящия крем за нашето лице

Свежото и отпочинало лице е мечта на всяка жена. Често е резултат от сложни грижи или много процедури с естетична медицина. Въпреки тов...

Да ви обърнем внимание – грижата от 40+ се различава от останалите основно с използването на субстанции против стареене. Ето защо леките овлажняващи кремове с малко по-беден състав се класифицират като кремове за по-млад тен.

Грижа за кожата 50+

Това е времето, когато симптомите на хронологичното и менопаузалното стареене, както и фотостареенето се припокриват. Кожата на тази възраст изисква специални грижи.

При избора на кремове си струва да обърнете внимание на вложените в тях съставки с алергенен потенциал (аромати, оцветители, консерванти), тъй като с възрастта чувствителността на кожата се увеличава (влиянието на метеорологичните условия, неправилна грижа, неправилна диета, лоши условия на труд).

За предотвратяване на прекомерна загуба на вода от епидермиса се препоръчва оклузивна и силно хигроскопична козметика. Наличието на растителни масла и восъци също е от полза (те ще овлажняват, омекотяват кожата, добавят масло и ще я направят гладка).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com