Как да изберете най-добрата и подходяща болница, когато имате нужда

1944
Как да изберете най-добрата и подходяща болница, когато имате нужда
Снимка: iStock

Невинаги човек има възможност да избере болнично заведение, в което да се лекува, но когато това е възможно, трябва да знае кои са факторите, които определят добрата болница.

В днешно време има доста болнични заведения, затова е хубаво човек да има достатъчно обективна информация за предлаганите медицински услуги и ниво на предлаганото качество.

Кои фактори определят дали една болница е добра?

Използвани технологии и оборудване – без добро оборудване в болницата, колкото и да са добри лекарите, няма как да очаквате качествено обслужване и лечение. Лечебното заведение трябва да има модерна апаратура, за да може да покрива нуждите на своите пациенти, както и да е в състояние непрекъснато да внедрява нови методи за диагностика и терапия. Иновациите са изключително важен показател за нивото на медицината във всяка болнична специалност и затова е добре да бъдете добре информирани относно тях.

Ново лекарство срещу Алцхаймер дава надежда за победа над болестта

Наличие на добри специалисти – качеството на дейността на една болница зависи и от висококвалифицираните и водещи в областта си специалисти. Експертизата в медицината се гради през цялата кариера като постоянно се осъвременяват знанията и уменията на лекарите, участията им в квалификационни курсове, сертифициране и т.н. Важен показател за добрата експертиза е и високият обем специализирани дейности, който медицинският специалист извършва. Когато се поддържа висок обем дейност, се осигурява богат опит, работа в екип и усъвършенстване на алгоритмите за поведение на медицинския персонал.

Застрахователно покритие – в днешно време доста служители имат допълнително здравно осигуряване и е нормално те да се насочат към болници, които работят със здравно-застрахователни дружества.

Болнични акредитации – изборът на подходяща болница е важен за добрия терапевтичен резултат. Качеството на болничното заведение се определя от няколко фактора. Основната цел на акредитацията на лечебните заведения е осигуряване на висококачествени медицински услуги и грижи, тя се провежда от специализирания орган Акредитационен съвет към министъра на здравеоопазването. На доброволна акредитационна оценка подлежат всички видове лечебни заведения в България. Акредитацията се прави периодично и обхваща цялостна оценка на медицинската дейност, оценка на отделни детайли, възможностите за обучение на студенти и специализанти и др.

Класация: Кои са най-добрите болници в света

Отзиви от пациентите – доста хора се интересуват от мнението на пациентите на болницата, към която са се насочили. Каква ще бъде тяхната удовлетвореност зависи от вежливото и емпатично отношение на персонала. Чистотата и битовите условия също са важен ориентир при избора. Също така за хората е важно какви са цените на предлаганите услуги, до каква степен могат да получат адекватна информираност по отношение на предстоящите изследвания и процедури, ясните условия за изпълнението на всяка дейност и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com