Как да изстудите и приготвите плодовете през лятото?

578
Как да изстудите и приготвите плодовете през лятото?
Снимка: Pixabay

Хидратацията е от съществено значение за доброто здравословно състояние, самочувствието и външния вид през цялата година, но през лятото е от жизнена важност. През горещия сезон се нуждаете и от повече витамини и минерали за сметка на калории и мазнини. Най-добрият и лесен начин да си ги набавите едновременно е консумацията на плодове, приготвени по специална рецепта под формата на разхлаждащи напитки или поднесени изстудени. Споделяме с вас няколко вкусни начина да освежите лятото и да си набавите необходимата вода и ценни вещества.

Какви плодови напитки са полезни през лятото?

Не е за вярване, че ананасът е изключително полезен за здравето

Ананасът е сред любимите и най-консумирани летни плодове. Освен чудесния вкус, той има много ползи за здравето, което е още една добра ...

Консумацията на алкохол и газирани напитки е непрепоръчителна. Хидратацията трябва да се осъществи чрез приема на вода, плодови сокове и изстуден чай. По-вкусно е обаче, ако си приготвите домашни плодови коктейли и напитки.

1. Пасирайте съдържанието на един компот. Добавете малко прясно мляко и кубчета лед. Имате истински плодов сок с чисто съдържание, без консерванти, разхлаждащ и богат на витамини.

2. Изстискайте лимони, добавете вода, стръкчета мента, резенчета от плода, захар или подсладител, ако се грижите за фигурата си и целите отслабване. Приготвената домашна лимонада охладете с кубчета лед. Разкошна напитка за красотата, здравето и фигурата ви, която освежава и разхлажда.

3. Динята е чудесен избор за лятото. Още по-ценна е, ако си приготвите цитронада от нея. Обелете я, изчистете я от семките, пасирайте я и добавете газирана вода и подсладител. Не пропускайте кубчетата лед.

Как да охладите плодовете лесно и бързо?

Изненадващи храни, които може да замразите и използвате, когато ви потрябват

Представяме ви списък с няколко видове храни, които спокойно може да замразите в хладилник без да развалите техните вкусови качества. С...

Може да изстудите по различни начини плодовете:

- Динята и пъпешът се потапят в кофа с ледена вода. Може да добавите и лед към нея, за да свалите градусите ѝ и да изстудите плода съвършено.

- Дребните плодове може да охладите като ги поставите в отделенията на формичките за лед, налеете вода и поставите формите във фризера. В горещите летни дни имате избор – да оставите кубчетата лед да се разтопят в устата ви и да изядете плода, или да охладите напитка с ледените кубчета и да се насладите накрая и на свежите плодове.

- Праскови, кайсии и други подобни по-меки плодове може да пасирате и изстудите с ледени кубчета – свежо, прясно, вкусно и полезно.

- За твърдите плодове като ябълки нямате голям избор – или ги поставяте за дълго в хладилника, или украсявате с тях сладоледа си. Така де, лято е, поглезете се и с нещо вкусно и изкушаващо като мелба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com