Как да останем активни, когато работим в офис?

1305
Как да останем активни, когато работим в офис?
Снимка: iStock

Чувствате ли се схванати, обездвижени, сковани. Пукат ли ставите ви, когато ставате за минута цигара на въздух. Усещате ли, че числото на кантара вероятно се покачва. Може би сте се сблъсквали с тези проблеми и усещания. Както може би предполагате, седенето на бюро по осем часа на ден не е полезно за тялото, ума и душата ви. Всички се нуждаем от редовни физически упражнения, но това не винаги е лесно, когато работата ви изисква да сте застанали на задника си през по-голямата част от деня. Изследванията показват, че заседналият начин на живот може да има отрицателно въздействие върху здравето на костите и може да допринесе за повишен риск от сърдечносъдови заболявания и диабет тип 2. Доказано е, че ползите за здравето от физическите упражнения увеличават продължителността и качеството на живот. Ежедневните упражнения също така дават на хората повече енергия и помагат при стрес и контрол на теглото. Но когато сте заклещени зад бюрото по цял ден, как можете да сте сигурни, че се движите достатъчно? Ето няколко съвета как да останете активни, докато работите на бюро.

Как да се движим повече, докато сме на работа на бюро

Когато работите от вкъщи, можете да се впуснете в тренировка, когато пожелаете. Да останете активни, когато работите в офис, е малко по-трудно. Вероятно дрескодът в офиса ви не включва свободни панталонки и маратонки, а шефът ви вероятно няма да е съгласен да правите серия от бърпита по средата на работния ден. Но има няколко начина да правите почивки за движение през деня, без да се сблъсквате с чудати погледи от страна на колегите си. В идеалния случай трябва да се стремите да правите това веднъж на час, дори и само за няколко минути. 

ЕТО НЯКОЛКО НАЧИНА ДА УВЕЛИЧИТЕ НИВОТО НА АКТИВНОСТ, КОГАТО РАБОТИТЕ НА БЮРО:

ПОЧИВКИ ЗА РАЗХОДКА

Едва ли ще можете да се разходите до съседния квартал, но бърза разходка до колата пред сградата „за да вземете нещо“ може да е напълно достатъчна. Ако сте в бизнес сграда, направете бърз курс до близкото кафене или вендинг машина. Всяка свободна минута може да ви бъде от полза. Използвайте стълбите вместо асансьора и паркирайте на по-отдалечено място.

Девет съвета как да останеш здрав при работа от вкъщи

РАЗТЯГАНЕ НА ГРЪДНИЯ КОШ НА ВРАТАТА

Дългото седене на бюро може да се отрази на стойката ви, но това разтягане може да ви помогне да се прегърбвате по-малко. Застанете пред вратата, вдигнете дясната си ръка на височината на раменете и с 90-градусово сгъване в лакътя поставете дланта и вътрешната страна на предмишницата върху рамката на вратата. Внимателно се наведете в разтягането, отваряйки гръдния кош, и го задръжте за 20-30 секунди. Повторете с лявата си ръка.

Кои са негативите от работата в офис

КЛЕКОВЕ

Макар и да звучи странно, ако имате собствен офис или не ви е срам от колегите, няколко клека могат да свършат чудесна работа. За да направите правилен клек, застанете изправени, с крака на ширината на раменете, след което избутайте бедрата назад и вдигнете ръцете си право пред гърдите, докато свивате коленете и спускате тялото си, докато бедрата ви станат успоредни на пода. Направете пауза, след което се върнете в изходна позиция. Други упражения могат да бъдат напади или повдигане на колената. Ще останете изненадани, че много хора по света се възползват от кратко раздвижване по време на почивка в работата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com