Как да останем в крак с графика и да преборим летния мързел

3822
Как да останем в крак с графика и да преборим летния мързел
Снимка: iStock/Guliver

Лятото е в разгара си, времето е все по-хубаво, местата за почивка са все повече, но… Работата също върви и трябва да се свършва всеки ден. Дори докато навън грее слънце и пеят птици.

Което може да се окаже страшно трудна и мъчна задача, особено за тези, които не могат да си позволят поне лукса на двор или достатъчно широка и удобна тераса. Но дори и да могат, някак си не е същото като да си лежиш на плажа и да четеш хубава книга без да мислиш за работа…

Ако и вие, като всички ни, се борите с продуктивността през най-хубавите месеци от годината, ето няколко трика, с които да поддържате работния тонус и да се справяте със задачите лесно.

1. Подредете си изпълними и прости задачи

Простите лесно изпълними задачки, дават чувство за удовлетворение и амбицират човек да си поставя още и още, като увеличава обема и важността им. Освен това повечето хора работят най-добре, като си правят почивки. Свършете един набор малки задачи, като след всяка правете нещо различно - направете си кафе, направете си маска за лице за отпускане, почетете малко книга. Всяка награда стимулира добре свършена следваща задача.

2. Планирайте почивките си, както планирате работата си

Когато човека им към какво да гледа след работа и какво да очаква, тя върви по-лесно и по-малко хаотично. Важно е да си дадем сметка, че почивките са част от здравословния начин на живот и няма нищо срамно в това да изпитваме нужда от тях.

Това са храните, които най-добре разхлаждат през лятото

През лятото всеки от нас се опитва да се избави от жегата по един или друг начин. Обикновено прекарваме по – голямата част от вре...

Отглеждайте тази билка у дома и ще се отървете от стреса

3. Изнасяйте работата си навън

Независимо дали работите от вкъщи или от офиса, но особено за тези, които работят от у дома - работете навън колкото можете повече и колкото ви е възможно. На двора, в кафене, в ресторант, в споделено пространство, от бар на плажа - ще се изненадате как смяната на обстановката повишава продуктивността.

4. Пробвайте нови методи на работа

Различните начини работят за всеки човек различно. Но докато не опитате повече от тях, няма как да знаете кой работи най-добре за вас, нали? Това не само ще ви даде различен опит за всяка различна задача, но и ще оптимизира времето ви осезаемо.

Трикове, с които да стегнеш мързеливото си гадже

Време на промени! Ако работите, а също така правите всичко в дома си - и ревниво наблюдавате партньора си да легне на дивана, след кат...

5. Кратки задачи

Поставяйте си такива цели в ежедневието, които да имат ясен край и чувство за удовлетворение. “Ще свърша това за 15 минути и после ще си направя кафе.”; “Ще приключа за час с тези неща и ще изляза да се разходя с приятелка.” По-важното от ясните цели в случая, е техният ясен край. Когато приключвате с една задача се възнаграждавайте.

3 трика за успешно справяне със стресови работни ситуации

6. Ако можете си вземете почивка

Понякога човек има нужда просто да спи до късно и да не прави нищо цял ден. Или поне да си почива активно, в зависимост от това от какво изпитва успокоение и как релаксира. Вземете си един или два (или ако можете повече) почивни дни и отидете до морето, качете се в планината, направете всички онези неща, за които мечтаете по време на работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com