Как да подготвите стар апартамент за отдаване под наем?

1507
Как да подготвите стар апартамент за отдаване под наем?
Снимка: iStock/Guliver

Стъпка №1: Разберете какво е мисленето на наемателя

Някои собственици използват предстоящото свободно място като възможност да облагородят имота си - и с добра причина. След като наемателят се нанесе, става много по-трудно да се правят надстройки и ремонти.

Въпреки това е важно да разберете начина на мислене на наемателя. Жителят няма да се интересува дали правите ремонт на пещта или покрива. Те няма да намерят голяма стойност в нови прозорци или подпорна стена. Те се интересуват от това как апартаментът им изглежда и функционира и това е нещо, което няма да можете да промените, след като наемателят се нанесе.

Съсредоточете се върху това, от което обитателите се интересуват най-много: кухнята, банята и всекидневната. Дори ако вашият имот е от по-старата страна, коригирането на тези зони може да направи огромна разлика по отношение на това колко бързо можете да наемете човек.

Разберете как се определя колко стаен е апартаментът

Стъпка 2: Почистете отгоре надолу

Когато бъдещ наемател обиколи вашия имот, той наистина трябва да е искрящо чист. За да привлечете висококачествени жители, трябва да покажете, че имате високи стандарти за това как се поддържат вашите имоти. Всички уреди трябва да се почистват отвътре и отвън. Всички подове и повърхности трябва да бъдат почистени. Помислете за изтегляне на контролен списък за почистване, който да ви преведе през процеса, ако планирате да почистите уреда сами. Това ще ви напомни да почистите неща като щорите в хола или вътрешността на первазите на прозорците – зони, които често се пренебрегват.

Стъпка 3: Съсредоточете се върху боята и стените

Казвали сме го и преди, но си струва да кажем отново: един нов слой боя може да направи чудеса за един апартамент. Стените трябва да бъдат закърпени и шлифовани преди боядисване. Изберете светъл, неутрален цвят, за да се харесате на по-широка група наематели. Това има допълнителното предимство, че малките стаи изглеждат по-големи. Не пестете от качеството на боята: добрите, висококачествени бои обикновено изискват само един слой и се задържат добре във времето.

Какво да предпочетем: къща или апартамент?

Стъпка 4: Надстройте подовата настилка и сменете килимите

Подовете на вашия апартамент под наем трябва да са поне относително модерни. Остарелите килими, винилови и други подови настилки могат драстично да намалят желанието за наемане. Като минимум трябва да почиствате килими с пара. Ако килимите са особено очукани, помислете дали да не ги смените напълно, или с нов килим, или с дървени подове. Подовете от твърда дървесина са по-скъпи, но издържат по-добре в дългосрочен план, много по-лесни са за почистване и имат най -добрата възвръщаемост на инвестициите от всеки ремонт на дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com