Как да подмладим ръцете

2745
Как да подмладим ръцете
Снимка: iStock/Guliver

Кожата на ръцете ни е много деликатна и ежедневно е подложена на много и различни влияния. Тя е в ежедневен досег свода, почистващи препарати, влияние й оказва и времето навън, когато е много студено или топло. С ръцете пипаме различни повърхности, по които може да има микроби, бактерии или замърсявания и всичко това, а и годините, оказват неблаготворно влияние върху нея.

Ние често пренебрегваме кожата на ръцете си, а истината е, че тя също има нужда от грижи с течение на времето, както кожата на лицето и шията ни.  Затова, днес ще ви разкажем как да се погрижите за ръцете си и как да ги „подмладите“.

Ето защо изтръпват ръцете

Защо изтръпват ръцете е въпрос, който си задават все повече хора. Обикновено този проблем възниква при притискане на нервните окончания...

Използването на сапуни и шампоани с мека формула е от съществено значение за добрия вид на ръцете ви. Ето защо използвайте сапуни, с добавени в тях масла или ако използвате течен сапун, нека той да съдържа и балкам, който омекотява кожата на ръцете. Някои от шампоаните за коса, съдържат сяра, която изсушава скалпа, но и кожата на ръцете. Ето защо ви препоръчваме да използвате такива за боядисана коса, които са с по-меко действие.

Всички знаем, че слънцезащитния крем отблъсква ултравиолетовите лъчи и така предпазва кожата ни от вредното им влияние. Това се отнася и за кожата на ръцете, която също трябва да предпазите, като нанасяте крема, без значение дали навън вали сняг и е обрачно или грее слънце. И запомнете, че за да бъде ефективен, кремът трябва да бъде най-малко с фактор на защита 15.

Овлажняването на ръцете с крем трябва да ви стане навик. Правете го винаги след като излезете от банята или след като сте почистили вкъщи. За още по-добър и подмладяващ ефект е добре веднъж в месеца да намазвате ръцете си с вазелин и да си сложите меки, памучни ръкавици и така да ги държите през нощта. На сутринта ще забележите удивителна разлика.

Ако забележите, че по кожата на ръцете ви са се появили първите старчески петна, не се шокирайте и моля, не прибягвайте до използването на избелващи препарати. Най-добрият ви съюзник в премахването им е лимоновия сок. Просто трябва да натриете парче лимон върху ръцете си,  да оставите да изсъхне и след това да изплакнете и намажете с крем.

Ръцете издават възрастта

Възрастта на жената се познава най-вече по ръцете и. Да вземем например поп-иконата Мадона. Въпреки, че винаги се намира страхотна форм...

Носенето на ръкавици е задържително и то не само в студените зимни дни. Носете ръкавици, когато засаждате цветя или плевите в градината, когато миете чинии или почисвате у дома. Снабдете се дори с ръкавици, с които да шофирате, защото автомобилното стъкло не защитава от вредните УВ лъчи. Така ще запазите ръцете си млади за по-дълго време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви кичури отиват най-много на червена коса?

Кой българин спасява заловените Ботеви четници от бесилката

Това са признаците, че човек ще умре след няколко дни

7 неочаквани неща, които могат да ви подмладят

Панировката пада в тигана по време на пържене? Не и по този начин!

Не им е лесно: Това са най-стресиращите професии

Тези грешки в мисленето крадат от щастието ви

Гозба на деня - Домашно пържено кюфте, най-вкусната традиция на българската кухня

Любимо стихотворение за 1 юни от Леда Милева

Любовен съвет за всяка зодия за 1 юни 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com