Как да разгадаете душата на човек по ПОГЛЕДА му ?

13881
Как да разгадаете душата на човек по ПОГЛЕДА му ?
Снимка: iStock

Очите разкриват в най-голяма степен цялата възможна гама от личности характеристики на индивида, обосноваващи насочеността на мислите и действията му. На единия полюс се включват: лъжите, измамите, враждебните намерения, агресията и престъпленията, свидетелстващи за ненадеждни, непостоянни, непредвидими в действията си хора с вродени или придобити престъпни наклонности. На другия полюс са благонамерените, стабилни и спокойни хора, чийто действия и постъпки са честни, открити и вдъхващи доверие.

Като какъв ще възприемете даден човек зависи от редица фактори (стойка на тялото, изражение на лицето при комуникация, характер на погледа, стойка на тялото, облекло и други), като приоритетен се явява правилното разчитане на погледа му. Съгласно видовата им класификация погледите са:

Видове погледи

Ясен и остър: Честните, добронамерени и уверени в себе си хора, имат ясен поглед, а когато погледът им е и остър, това свидетелства за здравословен и успешен живот, общителност, веселост, любопитност, ентусиазъм и оптимизъм.

Топъл: Спокойните, нежни, обичливи и добронамерени хора ще познаете по дългия топъл поглед. Той най-често се наблюдава при родители, баби и дядовци, както и при хора, на които доверието е спечелено…

Топ 8 интересни факта за цвета на очите, за които не сте знаели

Весело палав: наблюдава се преди всичко при тийнейджърите, както и при безразсъдните шегаджии, бягащи от сериозните проблеми, но прощаващи лесно на недоброжелателите.

Одухотворен: такъв е погледът при надарените с вътрешен огън, енергични хора, които са обикновено екстровертни, отговорни, много наблюдателни и способни да реагират бързо при всякакви ситуации.

Сладък: наблюдава се изключително при представителки на нежния пол и говори за откритост, отстъпчивост и дащност, но при очакване на същото отношение към самите тях.

Огнен: притежават го широк спектър хора – чувствителни, влюбени, страстни, но също и такива с лабилна психика, склонни към пристъпи на гняв или/и ревност.

Рязък: характерен за уверени хора със самочувствие, натрупан опит и лидерски качества, печелещи доверието на околните, но проявяващи, освен свойствения им практицизъм, и коравосърдечие.

Кои зодии момичета от пръв поглед се влюбват

Мрачен: притежават го мизантропи, вечно неудовлетворени хора, неспособни да променят реално живота си в позитивна посока.

Разстроен: такъв е погледът на силно притеснени хора, страхуващи се основателно или неоснователно от негативни събития в живота си; хората, които крият нещо, или се притесняват от нещо, което ги потиска, имат тревожен вид. Познават се лесно, когато лъжат, защото тогава просто „крият“ очите си.

Бърз: това е светкавично отправян, кратък поглед на хора, изпитващи несигурност, съмнение, страх, както и нетърпение и бързане. Това ги определя като дребнави, прекалено предпазливи индивиди, насочващи мислите си изключително към миналото и то често в негативна посока.

Отсъстващ: такъв поглед могат да притежават както силно загрижени хора, така и такива, притежаващи впечатляващо развито въображение и силна креативност.

Изключен: угасналият, уморен поглед на фона на бледо, сбръчкано лице, е сигнал за сериозно заболяване или е свидетелство за силно разочарование от напусто пропилян живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com