Как да разшириш тесните обувки?

3780
Как да разшириш тесните обувки?
Снимка: iStock

Преди всеки сезон позволяваме на сърцето си да ни контролира повече, отколкото би трябвало да го прави: когато видим чифт обувки на разпродажба, ние временно ставаме слепи за размера на артикула. Хубав чифт от естествена кожа, който е намален и се предлага с 50% отстъпка, изглежда просто неустоимо - каква изгодна цена! Поглеждате обувките и се оказва, че остава само един размер: но не е вашият  а „малко“ по-малък… Обувките ви стягат, но решавате, че с времето това ще се оправи.

Изведнъж заставате пред касата с подготвени пари в ръка и вече сте горд собственик на обувки, които никога няма да носите, защото са ви малки. Болката в пръстите на краката никога не изчезва.

Защо е добре да държим дрехите и обувките във фризера

Може да звучи абсурдно, но всъщност има много ползи от поставянето на дрехите ви във фризера, особено когато става въпрос за определени...

За да не се налага новите ви обувки да стоят в килера и да събират прах, предлагаме да ви запознаем с 5 метода, които могат да ви помогнат да разширите /до известна степен/ тесните обувки.

1. Овлажнете ги!

Причината, поради която не искаме да намокрим нашите кожени обувки, е, че те могат да се отпуснат и да спрат да прилягат така добре, което във вашия случай е точно това, което искате! Овлажнете леко обувките отвътре, след което обуйте дебели чорапи и поносете обувките. Разходете се с тях около час, за да ги омекотите и да опитате да ги разширите.

2. Топлина

Ако предпочитате да поддържате обувките си сухи, можете да постигнете същия резултат с малко повече топлина. Сложете 1-2 чифта дебели чорапи и след това обувките си. Използвайте сешоар и го настройте на най-топла степен. Насочете струята на сешоара към обувките за 10-20 минути, като мърдате пръстите на краката отвътре. Този метод омекотява обувките и осигурява по-добро прилягане.

Този прост трик ще ви избави от белите петна по обувките през зимата

През зимата пътищата и тротоарите се обработват с реактиви, които оставят петна по обувките. Те освен, че са трудни за премахване, имат...

3. Охладете

Водата се разширява във фризера, когато се превръща в лед, така че вземете найлонов плик и го напълнете с вода. Не забравяйте да го завържете здраво и го поставете в обувките. След това внимателно поставете обувките във фризера и изчакайте, докато водата се превърне в лед. Ледът може да помогне те да се поотпуснат и да ви бъдат по-удобни!

4. Занесете ги на обущар

Разбира се, проблемите с обувките се решават най-добре при обущар. Отидете до най-близкия обущар и попитайте за разтягането на обувки. Той разполага с правилните инструменти и опит, когато става въпрос за кожени обувки, и можете да се чувствате уверени, че вашият чифт ще бъде добре обгрижен и разтегнат по най-подходящия възможен начин.

5. Химикали

Обелен картоф в обувката - звучи откачено, но ще се изненадате от ползите

Удобните висококачествени обувки са важни за човека, но се замисляме когато ни създават проблеми със здравето на краката. Ако наистина ...

В повечето магазини за обувки има спрейове за разпускане, които помагат за омекотяване и разтягане на обувките. Използвайте вестникарска хартия и я навийте на топки. Накиснете ги в алкохол и ги сложете в обувките си и изчакайте, докато алкохолът се абсорбира за няколко дни и воала! Обувки, които пасват!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно