Как да се грижим за кожата през лятото ?

981
Как да се грижим за кожата през лятото ?
Снимка: iStock

Тъй като лятото вече е тук, трябва да се подготвите с идеална рутинна грижа за кожата, за да се отървете от досадните обриви, слънчеви изгаряния и много други проблеми. Всяка година лятото се отразява зле на кожата с горещините, влажността и замърсяването. Когато сте навън през деня, слънчевите изгаряния могат да заличат естествения ви блясък. Заради повишаването на температурата кожата ви изисква допълнително внимание. Тежкият и мазен зимен крем може да доведе до допълнителни проблеми с кожата. Със смяната на сезона мерките за грижа за кожата също трябва да се променят, за да може тя да сияе както преди.

Грижи за кожата на лицето през зимата

Лесни съвети, с които да преодолеете трудностите

Променете продукта за почистване на лицето: Лятото е влажно и потно. При него се образува допълнително омазняване на лицето ви. Първо, трябва да изплакнете лицето си с някакъв почистващ продукт като гел или на водна основа като мицеларната вода, за да получите чиста основа, преди да сложите другите си продукти за грижа на кожата. Почистващият продукт също така поддържа кожата ви хидратирана и ви помага да избегнете сухата и мъртва кожа.

Правилните грижи за кожата след морето

Слънцезащитният крем е задължителен: Трябва да си купите слънцезащитен крем с UVA и UVB елементи. Слънцезащитният крем трябва да се използва редовно, преди да излезете на слънце. Достатъчна е една пълна чаша за тялото ви и една супена лъжица за лицето ви. 

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

Антиоксиданти: Добър серум с антиоксиданти може да бъде добро допълнение към рутинната ви грижа за кожата. Той не само хидратира кожата, но и подсилва колагена, за да се избегне увреждането на кожата. Антиоксидантът също така регенерира кожните клетки, за да възвърне блясъка на кожата ви.

Кои продукти за грижа за кожата не трябва да се смесват?

Използвайте тонер и овлажнител: Използвайте тонер и овлажнител, които не съдържат масла. Те са като добри приятели за летните дни. Докато лекият тонер увеличава вътрешния блясък, овлажнителят задържа хидратацията и дава на порите допълнителна доза подхранване.

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

Минимален грим: По-малко грим е най-добре под нетолерантното слънце. Въпреки това можете да нанесете пудра за лице, за да избегнете появата на петна по кожата, и балсам за устни, за да изглеждат устните ви по-свежи. Гримът на очите е строго забранен през летните дни.

Перфектната грижа за кожата през деня и нощта

Ексфолирайте се редовно: Ексфолирайте кожата си с леки ексфолианти два пъти седмично, за да отстраните мъртвите клетки, да почистите порите и да се отървете от мръсотията и замърсяванията по кожата. Това ще подобри кръвообращението, което ще запази кожата ви нежна и синя.

Нов трик за намаляване на подпухналостта в лицето сутрин

Пийте повече вода и яжте сезонни плодове: Трябва да пиете по 2-3 литра вода на ден, за да поддържате тялото си хидратирано през летните дни. Можете също така да се обърнете към кокосовата вода и плодовите сокове, за да изхвърлите токсините от тялото си. Трябва да включите в храната си салати и зеленчуци като краставици и марули, за да поддържате тялото си по-хладно отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com