Как да се отървете от мравките веднъж завинаги с домашни средства

36995
Как да се отървете от мравките веднъж завинаги с домашни средства
Снимка: iStock

Мравките могат да бъдат упорити вредители, които нахлуват в домовете в търсене на храна и вода. Въпреки че има многобройни търговски продукти за борба с мравките, много хора предпочитат да използват домашни средства, за да се отърват от мравките завинаги. Тези естествени решения са не само ефективни, но и по-безопасни за вашето семейство, домашни любимци и околната среда.

Канела: Мравките презират аромата на канела. Поръсете канела на прах по пътеките на мравките, местата за влизане и други места, където те са активни. Това прекъсва техните феромонови пътеки и ги възпира да влизат в дома ви. Можете също така да създадете бариера от канела, като смесите етерично масло от канела с вода и го разпръснете около дома си.

Оцет: Белият оцет е универсално решение, което прекъсва следите на мравките и прикрива миризмата им. Смесете равни части вода и бял оцет в бутилка с пулверизатор и го нанесете на местата, посещавани от мравки. Киселинният характер на оцета също разрушава екзоскелета на мравките, което го прави ефективно средство за възпиране.

Край на мравките в градината с тези лесни трикове

Боракс: Създайте домашна примамка за мравки, като смесите равни части боракс и пудра захар. Поставете тази смес на местата, където мравките са активни. Захарта привлича мравките, а бораксът, когато бъде погълнат, нарушава храносмилателната им система, като в крайна сметка елиминира колонията. Бъдете предпазливи, когато използвате боракс в домове с домашни любимци или малки деца.

Лимон: Цитрусовият аромат на лимона прекъсва следите на мравките и маскира техните феромони. Изстискайте лимонов сок в близост до местата за проникване или поставете лимонови кори на местата, където мравките са често срещани. Лимонът има и естествени почистващи свойства, което го прави решение с двойно предназначение.

Масло от мента: Мравките се отблъскват от силния аромат на ментово масло. Смесете няколко капки ментово масло с вода и напръскайте с него пътеките на мравките, местата за влизане и други заразени зони. Можете също така да накиснете памучни топчета в ментово масло и да ги поставите на стратегически места в дома си.

Утайка от кафе: Използваната утайка от кафе е не само отличен тор, но и естествен репелент за мравки. Поръсете утайката от кафе в близост до местата за проникване на мравки и на местата, където те се събират. Силният аромат нарушава комуникацията им и ги възпира да влязат.

Ако имате мравки вкъщи - ето какво гласи поверието!

Диатомична пръст: Този фин прах е безвреден за хората и домашните любимци, но е смъртоносен за мравките. Поръсете диатомична пръст в близост до гнездата на мравките и местата за влизане. Прахът абсорбира маслата от екзоскелета на мравките, което води до тяхното обезводняване и смърт.

Дафинови листа: Разпръснете дафинови листа в шкафовете, рафтовете на килера и на други места, склонни към нашествие на мравки. Острата миризма на дафиновите листа прекъсва ароматичните следи на мравките и ги държи настрана.

Последователността е от ключово значение при използването на тези домашни средства за защита. Прилагайте редовно тези естествени решения, особено след почистване, за да поддържате среда, свободна от мравки. Като включите тези методи в рутинната си дейност, можете ефективно да се отървете от мравките и да предотвратите тяхното завръщане, като си осигурите дом без вредители в дългосрочен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com